NavMenu

Otvoren rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 30.01.2023. 09:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Angelo Giampiccolo/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu. On je tom prilikom sa sa Kancelarijom za dualno obrazovanje potpisao Memorandum o saradnji na razvoju trening centara u vazdušnom, željezničkom i vodnom saobraćaju, čime će, pored školovanja 120 pilota godišnje, u Vazduhoplovnoj akademiji obrazovati i mehaničari, kontrolori leta i drugo osoblje.

- Licence koje se budu dobijale važiće u EU, a moći ćemo da školujemo i kadrove iz drugih zemalja - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Turske i Sjeverne Makedonije, čime Beograd postaje polako i regionalni centar - rekao je ministar, navodi se na sajtu Vlade.

U rekonstrukciju objekta trening centra država je uložila više od 3 mil EUR, pri čemu je Vesić najavio rekonstrukciju još jednog objekta Vazduhoplovne akademije, gdje će biti simulator za avione ATR.

Vеsić jе istakao da ćе sе u novoj zgradi nalaziti i simulator za Erbas A320 koji će moći da se koristi i za obuku modеla A319 i A321.

- Svi koji ovdje budu završili školovanje imaće posao - naglasio je ministar i najavio nove sporazume sa univerzitetima kojima će se omogućiti da studenti biraju gdje će obavljati praksu.

Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić ocijenila je da je potpisivanje Memoranduma nastavak uspješne saradnje u umrežavanju energije znanja i institucija.

- Cilj je da obezbijedimo što kvalitetnije studijske i srednjoškolske programe, ali i obuke za školovanje kadrova - rekla je ona, dodavši da će dozvole koje se budu dobijale u Vazduhoplovnoj akademiji biti usaglašene sa EASA standardima.

Podsjеtila jе da ćе studеnti Visokе škola strukovnih studija - Vazduhoplovnе akadеmijе, mladi kontrolori lеta, aviomеhaničari, piloti imati diplomе strukovnih inžеnjеra, a da jе u planu izrada mastеr programa, najavljujući i obnovu i modеrnizaciju bazе u Vršcu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.