NavMenu

Zanimljive prednosti uticaja crvenog vina na kožu

Izvor: Ženski magazin Ponedjeljak, 30.01.2023. 07:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Vinotecarium)Ilustracija
Do sada svi znamo koje su prednosti umjerenog konzumiranja vina za vaše zdravlje. Urađeno je mnogo istraživanja na ovu temu i sva ona ukazuju na to da može biti od koristi za zdravlje srca i kontrolu težine. Međutim, to nije sve, nedavna istraživanja takođe pokazuju da crveno vino može dobro uticati na vašu kožu.

Kupanje u crvenom vinu jednom mjesečno je od suštinskog značaja za žene današnjice. Aroma crvenog vina vam pomaže da se oslobodite stresa! Sve što treba da uradite je da dodate flašu crnog vina u kadu koja je puna tople vode i razmazite vašu kožu svakog mjeseca ovim prirodnim "lijekom".

Crveno vino takođe pomaže da se oslobodite strija, tako da žene koje su nedavno rodile dijete, mogu da koriste ovaj sastojak da se oslobode strija na svom stomaku.

U nastvaku otkrijte još nekoliko drugih kozmetičkih upotreba crvenog vina:


Riješite se strija

Ako želite da se otarasite ružnih strija, masirajte stomak crvenim vinom. Uradite tretman crvenim vinom jednom nedeljno i to će vam pomoći da strije polako nestanu.


Oslobodite se bubuljica sa tijela

Zbog nepravilne ishrane i zagađenja mnogi ljudi se suočavaju sa bubuljicama koje se s vremena na vrijeme pojave na tijelu. Da biste se oslobodili akni, umočite vatu u crveno vino i tapkajte preko akni. Uradite to dva puta u toku dana da biste ih se što pre oslobodili.


Tamne fleke na koži

Tamne fleke na koži mogu se neutralisati ukoliko se kupate u crvenom vinu dva puta nedeljno. Ne nanosite losion za tijelo na fleke posle kupanja vinom. Da se tamne fleke što pre uklone potrebno je da dodate sok od jednog limuna na jednu čašu crnog vina. Masirajte fleke ovom mješavinom i posle 15 minuta isperite.


Uklonite neželjene dlačice

Umorni ste od depilacije i brijanja dlačica sa vaših nogu i ruku? Pa, ako jeste, probajte sa masiranjem tijela crvenim vinom. Sastojci prisutni u vinu će uticati na folikul, tako da će dlačice da otpadnu sa lakoćom.


Pojava bora

Vino ima sjajan efekat na bore. Umivanje vinom dva puta nedeljno će vam pomoći da vaše bore budu manje vidljive.


Pore na koži

Ukoliko imate proširene pore na licu, možete ih ukloniti pomoću crnog vina. Kombinujte crno vino i mlijeko da se riješite proširenih pora. Masirajte ovom mješavinom lice jednom nedeljno i vaše pore će biti manje vidljive.


Suva koža

Suva koža može biti takođe tretirana crvenim vinom. Pomiješajte jednu čašu crnog vina i jednu šolju mlijeka. Umivajte se ovom mješavinom dva puta nedeljno da se riješite prirodno suve kože. Za samo nekoliko nedelja vaša koža če postati sjajna i baršunasta.


Oslobodite se mladeža

Ne odlučujte se za tretmane na hemijskoj bazi kako biste se oslobodili mladeža. Možete mladež masirati crvenim vinom i vremenom će nestati.

Pored opuštajećeg efekta koje čaša crvenog vina ima na vaš organizam, sada znate kako da ostatak vina iskoristite u službi vaše ljepote.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.