NavMenu

E-fakturisanje u CG do sledeće godine - Razmatra se i reorganizacija Pošte po po modelu Poštanske štedionice Srbije

Izvor: eKapija Petak, 27.01.2023. 15:20
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/ppoppy486)
Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja, najavio je ministar finansija Aleksandar Damjanović. Kako je rekao, realna procjena je da taj sistem kod nas zaživi do kraja ove, ili početkom naredne godine.

Iz Ministarstva finansija saopšteno je da se Damjanović tokom zvanične posjete Srbiji sastao sa ministrom finansija i potpredsjednikom Vlade Srbije Sinišom Malim i njegovim timom. Tom prilikom bilo je riječi o mogućnostima za unaprjeđenje ekonomske saradnje dvije susjedne zemlje.

Kkao je navedeno, u fokusu razgovora bili su zajednički infrastrukturni projekti, sa akcentom na saobraćajne - autoput i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd - Bar.

- U Beogradu su danas nastavljeni razgovori, inicirani prilikom prethodnog bilateralnog susreta, tokom kojeg je veoma važnim ocijenjeno olakšavanje platnog prometa dvije susjedne zemlje. Ministar Damjanović je istako da Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore, po modelu Poštanske štedionice Srbije - navodi se u saopštenju.

Damjanović i Mali razgovarali su o brojnim izazovima aktuelne globalne krize i prednostima zajedničkog odgovora regiona na te izazove, kao i o snabdjevenosti regionalnog tržišta osnovnim životnim namirnicama i nabavci energenata.


Sastanak je bio prilika za razmjenu mišljenja o osnovnim ekonomskim parametrima, stranim direktnim investicijama i nivou sive ekonomije u dvijema susjednim državama.

- Razmijenjena su iskustva u sprovođenju e-fiskalizacije, a crnogorski ministar istakao je da i Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja i da je realna procjena da do kraja tekuće ili početkom 2024. godine ovaj sistem zaživi i kod nas. U Srbiji sistem e-fakture obuhvata više od 200.000 preduzeća - stoji u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.