NavMenu

Joković: Za poljoprivredu 76 mil EUR

Izvor: Adria.tv Petak, 27.01.2023. 10:10
Komentari
Podeli
(Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Poljoprivreda je, uz turizam, najznačajnija privredna grana u Crnoj Gori i imali smo razumijevanja za poljoprivrednike za koje je ove godine izdvojeno 53 mil EUR, a uz eurofondove to će biti znatno više, odnosno ove godine još 23 miliona, a do 2027. dodatnih 63 mil EUR, rekao je ministar poljoprivrede Vladimir Joković za Adria televiziju.

On je napomenuo da će Vlada pomoći poljoprivrednicima većim subvencijama.

- Ono na šta će Vlada posebno voditi računa je infrastruktura što podrazumijeva bolje puteve i vodosnadbijevanje domaćinstava na selu što će omogućiti bolji život poljoprivrednika i veću proizvodnju - rekao je Joković.

- Sigurno će biti veći agrobudžet i sigurno će biti veća izdvajanja za poljoprivredu i to ne zato što to mi želimo, nećemo i hoćemo - naprosto to rade sve države u svijetu. Naša poljoprivreda zavisi od mnogih faktora i mi to prepoznajemo. Nema srećne zemlje koja nema dovoljnost ili približnu dovoljnost u proizvodnji hrane - naglasio je Joković.


Joković poziva poljoprivrednike na neposredan kontakt gdje bi se našla najbolja rješenja.

- Pozivam sve poljoprivrednike da se odazovu - već u februaru će biti naši sastanci sa njima i da oni predlože koje mjere na koji način bi pomogli poljoprivredu u Crnoj Gori kako bi oni koji to zaslužuju, koji na najpošteniji mogući način zarađuju svoju egzistenciju kako bi mogli raditi, proizvoditi i zarađivati više. Sopstvenom proizvodnjom smanjio bi se deficit - ističe Joković i zaključuje da je samo u 2021. godini iz Srbije uvezeno 274 mil EUR poljoprivrednih proizvoda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.