NavMenu

Avokado zelena - popularna boja iz sedamdesetih opet ulazi u enterijere

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 24.01.2023. 14:32
Komentari
Podeli
(Foto: ShortPhotos/shutterstock.com)
Zelena boja u enterijerima nikad nije u potpunosti nestala. U šezdesetim i eri ludih sedamdesetih zelena nijansa avokada ukrašavala je brojne američke kuhinje, a postavlja se pitanje kako se danas manifestuje u modernim enterijerima.

Prema riječima stručnjaka na području dizajna, avokado zelena trenutno je jedna od najpopularnijih boja, a posebno je privlačna u formi namještaja, poput baršunaste sofe ili efektnih zidnih tapeta, ali i dodataka za dom.

A mišljenje stručnjaka poklapa se i s mišljenjem korisnika društvenih mreža, pogotovo Instagrama - avokado zelena boja sve više se pojavljuje na feedovima i šta god mislili o njoj, jedno je sigurno - svuda je oko nas.

Sviđa li se njena zagasitost mlađim generacijama zbog vintage note koju daje prostoriji? Poznato je da generacija Z oživljava nekadašnje trendove na sebi svojstven način, te je pitanje da li je ovo još jedan trend za koji je generacija Z zaslužna, ako ništa, bar svojim lajkovima?

Široka primjena

Avokado zelena odiše vintage momentima, s pravom dozom retro i elegantnog duha. Vjerovatno je zbog svoje visoke funkcionalnosti i načina na koji se može kombinovati ponovno postala popularna.

Kako se nijedan trend u uređenju doma koji uključuje boje ne zaustavlja samo na boji za zidove, možda bi najpametnije bilo da, ako planirate da iskoristite prednosti ove boje u svom domu, prvo eksperimentišete s tim kako vaše oko reaguje na nju i na vaš prostor kupovinom manjih dekorativnih elemenata.

Dizajneri enterijera saglasni su da je avokado zelena boja trenutno veoma tražena, te da se u potpunosti uklapa u aktuelni maksimalistički stil uređenja enterijera - osim što se elementi u bogatim zelenim tonovima ističu u životnom prostoru, oni takođe mogu evocirati umirujuću ljepotu prirode u urbanim sredinama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.