NavMenu

Kod Cetinja niče još jedna solarna elektrana - Sun Horizon planira izgradnju objekta ukupne instalisane snage do 400 MW

Izvor: eKapija Petak, 13.01.2023. 06:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Zsuzsa Bóka)
Sun Horizon iz Podgorice planira izgradnju solarne elektrane kod Cetinja, a za realizaciju ove investicije Vlada je kompaniji izdala urbanističko-tehničke uslove.

Lokacija za izgradnju elektrane nalazi se u zahvatu katastarskih opština KO Lastva, KO Čevo i Prentin do na teritoriji Cetinja, na ukupnoj površini od cca 5.205.749 m².

- Prema prethodno sporovedenim analizama koje je dostavika kompanija Sun Horizon utvrđeno je da je potencijalna količina proizvedene električne energije iz solarne elektrane ukupne instalisane snage 400 MW - saopšteno je iz Vlade.

Na sjednici je ocijenjeno da Vlada efikasnim odlučivanjem o pitanjima iz svoje nadležnosti doprinosi realizaciji projekata iz oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Kako su pojasnici iz Vlade, urbanističko-tehnički uslovi za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju objekta za proizvodnju električne energije iz obnovljivih resursa - solarne elektrane, izdati su u skladu sa članom 218c Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i članom 2 Pravilnika o bližim kriterijuma za ocjenu zahtjeva za izdavanje urbanističko - tehničkih uslova za izgradnju objekata za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora sunca i drugih obnovljivih izvora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.