NavMenu

U pripremi predlog odluke o proglašenju javnog interesa za projekat toplifikacije Pljevalja

Izvor: eKapija Petak, 13.01.2023. 06:06
Komentari
Podeli
(Foto: Rebecca Humann from Pixabay)
Vlada je na poslednjoj sjednici zadužila ministarstva kapitalnih investicija i ekologije prostornog planiranja i urbanizma da pripreme predlog odluke o proglašenju javnog interesa za projekat toplifikacije Pljevalja.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Vlada je usvojila informaciju o zagađenju vazduha u Pljevljima i Sjevernoj zoni kvaliteta vazduha.

- Cijeneći neprihvatljivim dalje odlaganje rješavanja višedecenijskog problema zagađenja vazduha u Pljevljima i sjevernoj regiji, Vlada je donijela zaključke koji su usmjereni ka iznalaženju sistemskog i dugoročno održivog rješenja ovog pitanja. U tom kontekstu, zadužena su ministarstva kapitalnih investicija i ekologije, prostornog planiranjai urbanizma da pripreme predlog odluke o proglašenju javnog interesa za projekat toplifikacije Pljevalja - navodi se u saopštenju.

U cilju unapređenja kvaliteta vazduha, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zaduženo je da formira Operativni tim za sprovođenje kratkoročnih i dugoročnih mjera za smanjenje zagađenja vazduha u Sjevernoj zoni, a u čijem sastavu će biti zastupljeni predstavnici resornog Ministarstva, Agencije za zaštitu životne sredine, Instituta za javno zdravlje, Centra za ekotoksikološka ispitivanja, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Uprave za inspekcijske poslove, EKO-fonda, Elektroprivrede, Zajednice opština i nevladinih organizacija.

- Kako bi se omogućilo efikasnije i neposredno djelovanje ekološke inspekcije, Vlada je usvojila i Zahtjev za davanje saglasnosti za popunu radnog mjesta ekološki inspektor III sa mjestom rada u Pljevljima, koje nije predviđeno Kadrovskim planom Uprave za inspekcijske poslove za 2023. godinu - stoji u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.