NavMenu

Za realizaciju projekata u Herceg Novom raspisani tenderi vrijedni više od 2 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 04.01.2023. 13:40
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi)
Uprava za kapitalne projekte raspisala je tendere za realizaciju tri važna projekta u Herceg Novom, čija ukupna vrijednost premašuje 2 mil EUR, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Najprije, raspisan je tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji i dogradnji Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Sutorini, kojima će biti omogućeno uvođenje servisa 27+, koji je gradu godinama potreban.


Projekat će obuhvatiti i rekonstrukciju stare škole u Sutorini, koji se nalazi neposredno uz lokaciju na kojoj je izgrađen Dnevni centar. Objekat škole je u proteklom periodu devastiran, a na ovaj način biće rekonstruisan u zdanje u kojem će se mještani okupljati, a koji čini cjelinu sa Dnevnim centrom i višenamjenskim sportskim igralištem koji su otvoreni u 2021. godini.

Ponude se mogu dostavljati do 2. februara. Tenderom su predviđeni zemljani, građevinski, betonski, armirački, zidarski i drugi radovi, a rok za izvođenje je 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

Uprava je raspisala i tender za izbor izvođača za sanaciju klizišta u širem zahvatu tvrđave Kanli kula, procijenjene vrijednosti 945.000 EUR bez PDV-a.

Ovim projektom biće saniran problem na koji stručnjaci upozoravaju godinama, klizište koje ugrožava Kanli kulu i predstavlja opasnost za dio grada koji se nalazi u zahvatu ove tvrđave, od magistralnog puta do Starog grada.

Prošlogodišnja istraživanja su pokazala da klizište zahvata više od tri hektara, te da ono uzrokuje pukotine na zidinima Kanli kule, nakon čega je izrađen i revidovan glavni projekat sanacije. Kako je ranije najavljivano iz Uprave, sanacija klizišta je prva faza velikog projekta sanacije Kanli kule.

Rok za dostavljanje ponuda je najkasnije do 2. februara 2023. do 10 sati, a rok za završetak radova 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

Uz ovaj, raspisan je i tender za vršenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova tokom sanacije klizišta u širem zahvatu Kanli kule. Vrijednost ove nabavke je 20.000 EUR, a ponude će biti otvorene 2. januara.

Uprava za kapitalne projekte je raspisala i dva tendera koji su ključni za funkcionisanje postrojenja za preradu otpadnih voda u Meljinama (PPOV) - nabavka opreme za završetak radova na postrojenju i vršenje stručnog nadzora u toku završetka radova.

Završetak radova na postrojenju za preradu otpadnih voda podrazumijevaće radove na popravljanju i održavanju PPOV, čija procijenjena vrijednost iznosi 670.000 EUR bez PDV-a. Vršenje stručnog nadzora u toku završetka radova na postrojenju je nabavka procijenjene vrijednosti 20.000 EUR bez PDV-a.

Krajnji rok za podnošenje prijava na tender za nabavku opreme je 26. januar 2023. godine, a na poziv za vršenje stručnog nadzora 27. januar 2023. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.