NavMenu

Sutomore Petrolu privremeno oduzeto više licenci

Izvor: Mina Utorak, 03.01.2023. 21:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)Ilustracija
Regulatorna agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) je u postupku pokrenutom po službenoj dužnosti privremeno oduzela više licenci barskoj kompaniji Sutomore Petrol.

Odbor REGAGEN-a je na sjednici u petak donio odluku da se toj kompaniji privremeno oduzmu licence za skladištenje i distribuciju naftnih proizvoda i gasa, snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom i trgovinu na malo naftnim derivatima.

Kompanija ne ispunjava uslov iz člana 65 stav tri tačka tri Zakona o energetici.

Kompanija, kako se navodi u odluci regulatora, nije dostavila dokaz da ima zaposlene osobe sa položenim odgovarajućim stručnim ispitom za obavljanje poslova rukovanja energetskim objektima, odnosno dokaz da ima najmanje još jedno zaposleno lice sa položenim stručnim ispitom za rukovanje opasnim materijama (ukupno četiri zaposlena).

Takođe, kompanija nije dostavila dokaz da ima zaposlene osobe sa položenim odgovarajućim stručnim ispitom za obavljanje poslova rukovanja energetskim objektima, odnosno dokaz da ima najmanje još dva zaposlena lica sa položenim stručnim ispitom za rukovanje gasnim instalacijama na punionicama auto gasa (ukupno tri zaposlena).

Regulator je nalažio kompaniji da u roku od dva mjeseca od dana prijema odluke otkloni nepravilnosti.

Ako kompanija u roku otkloni nedostatak zbog kojeg su privremeno oduzete licence, dužna je da REGAGEN-u podnese zahtjev za odobravanje nastavljanja obavljanja licenciranih djelatnosti. U suprotnom, licence će biti trajno oduzete.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.