NavMenu

Izgradnja gondole "Novak Đoković" od Vrnjačke Banje do Goča počinje sredinom 2023.

Izvor: eKapija Petak, 16.12.2022. 14:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: superjoseph/shutterstock)Ilustracija
Gondola "Novak Đoković", na trasi od centra Vrnjačke Banje do planine Goč, poćeće da se gradi sredinom sledeće godine, najavio je predsjednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

- Gondola će biti dugačka 7,1 kilometar gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković i nosiće ime najpoznatijeg srpskog sportiste Novaka Đokovića - rekao je Đurović na sinoćnjoj promociji magazina Balkan Travel - Vrnjačka Banja.

Prvi čovjek opštine je izrazio očekivanje da će Vrnjačka Banja ove godine postići rekord banjskog turizma u Srbiji kada je riječ o posjećenosti.

- Ove godine očekujemo da ćemo imati oko million i četiri stotine hiljada noćenja, čime ćemo biti apsolutni rekorderi banjskog turizma u Srbiji i gotovo ujednačeni sa najprestižnijim turističkim centrima naše zemje. U poslednjih četiri do pet godina uloženo više od 200 mil EUR privatnih investicija u Vrnjačku Banju, što znači da su prirodni potencijali naše opštine prepoznati na pravi način kao mjesto koje okuplja brojne investiitore - kazao je on.


U 2023. godini Đurović očekuje da Vrnjačka Banja postane jedan od lidera turizma na Balkanu.

- Vrnjačka Banja će u 2023. godini dobiti novi tunel koji se gradi ispod Crkvenog brda, kao i multimedijalni prostor koji će odslikavati istorijat Vrnjačke Banje. Sledeće godine nastavljamo sa izgradnjom zatvorenog akva parka i to će biti jedan od najvećih projekata u regionu - neke su od investicija koje je najavio Đurović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.