NavMenu

Svjetska banka će i u 2023. podržati infrastrukturne projekte u RS

Izvor: eKapija Petak, 09.12.2022. 13:13
Komentari
Podeli
Kristofer Šeldon i Radovan Višković (Foto: Vlada RS)Kristofer Šeldon i Radovan Višković
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjoj Luci sa Кristoferom Šeldonom, šefom Кancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru.

Tokom sastanka, razmotrene su trenutne aktivnosti na realizaciji aktuelnih projekata sa Svjetskom bankom iz više oblasti, te razgovorano o ulasku u pregovore o potencijalnim, novim projektima.

Кako je naglašeno, početkom iduće godine počeće realizacija više dogovorenih projekta u saradnji sa Svjetskom bankom, uključujući i onaj koji se odnosi na podršku zdravstvenom sektoru. Takođe, izražena je obostrana spremnost da se nastavi proces restrukturisanja Željeznica Republike Srpske, kao i projekta u vezi registracije nekretnina, saopšteno je iz Vlade RS.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, izrazio je očekivanje da će, pored toga, iduće godine započeti realizacija i već dogovorenih projekata sa Svjetskom bankom u vezi podrške novom zapošljavanju, podizanja energetske efikasnosti objekata javne infrastrukture, vodosnadbijevanja i zaštite od poplava, kao i podrške malim i srednjim preduzećima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.