NavMenu

ToMontenegro da predloži model izlaska iz krize

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.12.2022. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija)
Nacionalna avio-kompanija ToMontenegro treba da, uz ozbiljnu argumentaciju i kvalitetan elaborat koji bi razmotrili sa Agencijom za zaštitu konkurencije, predloži model izlaska iz krize, saopštio je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Ibrahimović i državni sekretar Admir Šahmanović sa saradnicima, posjetili su sjediše kompanije ToMontenegro gdje su se sastali sa predstavnicima menadžmenta i članovima odbora direktora, kako bi razgovarali o otvorenim pitanjima u nacionalnoj avio-kompaniji, ali i planovima rukovodstva za naredni period.

- Uz sve izazove sa kojima se suočava kompanija, ohrabruju podaci koje sam danas imao prilike da čujem, ali i optimizam i ambicija koju pokazuje menadžment nacionalnog avio-prevoznika - kazao je ministar.

Prema njegovim riječima, svi su svjesni koliko je za Crnu Goru, kao turističku destinaciju, važno da bude saobraćajno kvalitetno povezana, naročito kada je u pitanju vazdušni saobraćaj i avio-dostupnost naše države tokom čitave godine.

- Tu dileme nema. Međutim, očekujem da, uz institucionalnu podršku Ministarstva kapitalnih investicija, uz ozbiljnu argumentaciju i kvalitetan elaborat koji bi razmotrili sa Agencijom za zaštitu konkurencije predložite model izlaska iz krize, koristeći mehanizme koji su u okviru zakonske regulative - naglasio je Ibrahimović.

Kazao je da je pozitivan podatak da kompanija svoje obaveze ispunjava pravovremeno, naročito kada su u pitanju obaveze prema Aerodromima CG.

- Želim da istaknem da je za pitanje budućeg funkcionisanja nacionalnog avio-prevoznika potrebno sistemsko rješenje, koje mora biti bazirano na racionalnim i realnim planovima jer nas iskustva iz prošlosti dodatno obavezuju na pozornost kod donošenja odluke o daljem održivom poslovanju kompanije - zaključio je Ibrahimović.

Predsjednik Odbora direktora kompanije ToMontenegro Pavle Ljesar i v.d. direktorica Dragana Frantov predstavili su rezultate poslovanja kompanije u ovoj godini, sa osvrtom na uspješno poslovanje tokom turističke sezone. Kako su predstavnici menadžmenta ukazali, uz sva ograničenja i otežane uslove poslovanja, kompanija se može pohvaliti dobrim rezultatima, tako je u ovoj godini prevezeno 350.000 putnika.


- Današnji razgovor je bila prilika da sagovornici razmijene stavove vezano za izazove pred kojima je ova kompanija, ali i o određenim modelima prevazilaženja situacije u kojoj se nalazi - saopšteno je.

Kao mlada kompanija, koja se sa ograničenom i nedovoljno razvijenom flotom bori za svoje tržište, ToMontenegro ima potencijala da se razvija, ali je za realizaciju investiciono razvojnog plana potrebna podrška države, poručili su iz kompanije.

- Prema podacima koje su predstavili iz menadžemnta kompanije, činjenica je da su i mnogo veće nacionalne avio-kompanije uslije krize izazvane naprije pojavom pandemije Covid-19, a zatim i energetskom krizom koja je i dalje aktuelna, održale svoje poslovanje uz državnu pomoć - zaključuje se u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.