NavMenu

Moguće proširenje obima oporezivanja proizvoda od šećera

Izvor: eKapija Srijeda, 07.12.2022. 15:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milosz_G/shutterstock.com)Ilustracija
Crna Gora može pojačati prihodnu stranu kroz širenje poreskog obuhvata, pa je kao moguća mjera prepoznata mogućnost proširenja obima oporezivanja proizvoda od šećera.

To je ocijenjeno na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića sa timom Svjetske banke predvođenim šefom Kancelarije za Crnu Goru, Kristoferom Šeldonom.

Kako je soapšteno iz Ministarstva, vodeće teme sastanka bile su održivost makroekonomskog okvira i postizanje značajnog fisklanog oslonca kroz detaljan program reformi.

- Razgovarano je o mogući mehanizmima posredstvom kojih bi se postigao veći privredni rast, konkurentnost na tržištu, a sve vodeći računa o zaštiti životne sredine - navodi se u saopštenju.

Damjanović je kazao da je namjera da se dođe do dugoročne stabilizacije deficita, ali i postepenog vraćanja umanjenja akcize na gorivo, kao i ubrzanja akciznog kalendara za duvan. Najavljena je misija Svjetske banke koja će biti posvećena finalizaciji Projekta trgovinskih i transportnih olakšica, u okviru kojeg su definisani posebni programi, čija će finalna lista finansiranih biti utvrđena, kroz formalne pregovore dvije strane, kako se očekuje, do kraja godine.


Današnji sastanak nastavak je redovnog dijaloga i tijesne saradnje koju Ministarstvo finansija ima sa ovom kredibilnom finansijskom institucijom i potrebe usaglašavanja partnerskog okvira za ugovaranje zajma zasnovanog na javnim politikama (DPL aranžman).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Opština Berane će staroj sportskoj dvorani pod Jasikovcem vratiti stari izgled - Uskoro tender za glavni projekat

Staroj sportskoj dvorani, onoj pod Jasikovcem, koja se urušila još prije dvanaest godina, Opština Berane će vratiti potpuno identičan stari izgled, po kojem je bila prepoznatljiva na prostorima čitave bivše Jugoslavije. To je Portalu RTCG kazala sekretarka Sekretarijata za privredu, razvoj i investicije, Maja Đurišić, najavljujući vrlo brzo tender za glavni projekat. Ona je objasnila da bi svako drugo rješenje značilo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.