NavMenu

Prioritetnom dionicom prošlo više od milion vozila, prihodi preko 4 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 07.12.2022. 14:22
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Nakon nešto više od četiri mjeseca od otvaranja auto-puta Bar-Boljare, prethodnih dana, na naplatnim rampama, ekipe Monteputa zabilježile se prolazak milionitog vozila. - Od otvaranja auto-puta, tj. od početka naplate putarine u periodu od 21. jula do 6. decembra do ponoći, prošlo je 1.016.890 vozila, što čini ukupan prihod od 4.118.842 eura - objasnio je rukovodilac službe za naplatu putarine u Monteputu, Bojan Rondović.

Kada je riječ o dnevnom protoku saobraćaja na auto-putu, Rondović ističe da je on znatno manji u odnosu na ljetnju sezonu.

- U zimskim mjesecima, iako zima još uvijek nije stigla, prosječan broj vozila koji koristi usluge auto-puta na dnevnom nivou iznosi 5.250. Što se tiče prihoda, oni na dnevnom nivou iznose oko 20.000 EUR - kazao je rukovodilac službe za naplatu putarine u Monteputu.


Da je dionica od Smokovca do Mataševa i te kako olakšala putovanje kroz Crnu Goru, mišljenje je koji veliki broj vozača dijeli.
- Vrlo pametna investicija. Zaobilazi se Morača i skraćuje se put - izjavio je vozač iz Novog Pazara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.