NavMenu

Američka referentna nafta WTI pala na najniži nivo ove godine

Izvor: Beta Srijeda, 07.12.2022. 09:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/SatyaPrem)Ilustracija
Cijena barela referentne američke nafte WTI, zabilježila je veliki pad na zatvaranju trgovanja i pala na najniži nivo ove godine, na tržištima i dalje zabrinutih zbog pada tražnje.

Nafta WTI za isporuku u januaru pala je danas za 3,48% na 74,25 USD po barelu.

Cijena nafte Brent iz Sjevernog mora pala je ispod simbolične granice od 80 USD za barel, opterećena potencijalnim skokovima kamatnih stopa velikih centralnih banaka u jeku neizvjesnosti oko uticaja novih sankcija uvedenih za rusku sirovu naftu.

Pred kraj trgovanja na berzi u Parizu barel Brenta za isporuku u februaru izgubio je 3,35% vrijednosti i prodavao se za 79,91 USD.

Pad cijena nafte bilježi se dan posle stupanja na snagu evropskog embarga kao i ograničenja cijena ruske nafte na 60 USD po barelu koje su uvele G7, EU i Australija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.