NavMenu

Beogradski ekonomski forum 5. i 6. decembra

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.12.2022. 18:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / MariSmithPix)Ilustracija
22. Beogradski ekonomski forum održaće se u ponedeljak i utorak, 5. i 6. decembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu, najavio je organizator, TGI Group International.

U saopštenju se navodi da Beogradski ekonomski forum predstavlja važan i uticajan godišnji skup za Srbiju i region, koji svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma, tako da će i ove godine okupiti impozantan broj govornika visokih i najuticajnijih predstavnika Srbije, država iz regiona i važne predstavnike međunarodne zajednice iz oblasti politike, poslovanja, nauke, obrazovanja, kulture, medicine, kao i iz drugih oblasti.

Teme ovogodišnjeg Foruma su najaktuelnija pitanja vezana za Srbiju i svijet, kao što su energetika, povezanost na Balkanu - ključ za ekonomski rast, strategije za finansiranje ekonomskog razvoja, budućnost maloprodaje, inflacija, energetska efikasnost, kao i tema digitalizacija.

Na zvaničnom otvaranju Foruma obratiće se prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Među govornicima će biti i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike, Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacije, Rade Basta, ministar privrede, Martin Dvorak, zamjenik ministra spoljnih poslova Češke Republike, Janis Smirlis, generalni sekretar za međunarodna ekonomska pitanja ministarstva spoljnih poslova Republike Grčke, Majk Mišel, predsjednik Savjeta stranih investitora, Vladimir Đorđević generalni direktor kompanije VISA, viceguvernerka Ana Ivković, Nikola Dimitrov, bivši ministar spoljnih poslova Republike Sjeverne Makedonije, Emanuel Žofre, ambasador i šef Delegacije EU u Srbiji kao i mnogi drugi.


22. Beogradski ekonomski forum se održava pod pokroviteljstvom Savjeta stranih investitora, Helenskog privrednog udruženja Srbije i Udruženja poslovnih žena Srbije.

Partner Foruma je VISA, a sponzori su Eurobank Direktna, Turkstream i NLB Komercijalna banka.

Za više informacija o ovogodišnjem forumu, učesnicama i satnici posetite sajt https://economicsummit.rs/

Agendu Foruma pogledajte ovdje:


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.