NavMenu

Počinje 30. izdanje Decembarske umjetničke scene - Bogat kulturni program u Podgorici do kraja mjeseca

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.12.2022. 15:28
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/podgorica.me)

U okviru predstojećeg, 30. izdanja manifestacije Decembarska umjetnička scena - DEUS 2022, koja će biti održana od 1. do 28. decembra, podgoričkoj publici biće predstavljeno 40 raznovrsnih i kvalitetnih programa: pozorišnih, muzičkih, književnih, filmskih, kao i programa iz oblasti vizuelnih umjetnosti. DEUS će biti otvoren danas, 1. decembra, izložbom slika, crteža i akvarela poznatog crnogorskog slikara Dragana Karadžića, u Modernoj galeriji u Podgorici.

Izložba Dragana Karadžića predstavlja svojevrsnu retrospektivu njegovog umjetničkog stvaralaštva, realizovanog u deset ciklusa nastalih u periodu 2012–2022. Razuđeni umjetnički korpus povezan je kružnim filozofskim i likovnim zakonitostima koje su Karadžićevo stvaralaštvo nesumnjivo izdvojile kao jedinstveno djelo lirske provenijencije. Izložbu prati luksuzan monografski katalog čiji su izdavači JU Muzeji i galerije Podgorice i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti. Izložba će biti otvorena do 28. februara.

I ove će godine biće organizovani "Dječiji vikendi" – programski segment DEUS-a na otvorenom, namijenjen najmlađima. Obuhvatiće četiri predstave za djecu koje će biti izvođene u podne na različitim gradskim lokacijama. U neđelju, 4. decembra, biće izvedena predstava "Luckasti klovnovi", 17. slijedi izvedba "Crvenkape", 24. "Čarobne knjige", dok će 25. decembra biti izvedena novogodišnja predstava "Male tajne porodice Mraz".


Manifestacijom će biti obuhvaćeno 13 pozorišnih i 12 muzičkih programa. Književni program ove će godine obilježiti brojne promocije, tribine i autorske večeri.

DEUS 2022. zatvoriće 28. decembra u Velikoj sali KIC-a, stand-up predstava "Mokre glave", crnogorskog stand-up komičara Andrije Dabanovića.

Tradicionalna manifestacija "Decembarska umjetnička scena - DEUS", organizuje se svake godine pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorica, u realizaciji Sekretarijata za kulturu i sport.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.