NavMenu

Beč sa 130 mil EUR subvencioniše 650.000 domaćinstava

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.12.2022. 14:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Moerschy)Ilustracija
Usljed ogromnog povećanja energetskih troškova posljednjih mjeseci grad Beč je obezbedio 130 mil EUR subvencija za bečka domaćinstva. Pomoć se isplaćuje po domaćinstvu u visini od 200 EUR.

Pravo na sredstva imaju jednočlana domaćinstva sa bruto godišnjim prihodom od maksimalno 40.000 EUR i višečlane porodice sa bruto godišnjim prihodom do 100.000 EUR. Prijave se mogu podnijeti onlajn od 5. decembra 2022. godine. Uslove za primanje novčane pomoći ispunjava 650.000 domaćinstava odosno dve trećine svih bečkih domaćinstava, navodi se u saopštenju.

U ovoj godini Beč je već isplatio iznose od 200 EUR građanima koji primaju neku vrstu socijalne pomoći i penzionerima koji primaju minimalnu penziju, dok je za samohrane roditelje izdvojeno dodatnih 100 EUR. Građani koji imaju zaostale neplaćene troškove moći će da se prijave za novčanu podršku u vrijednosti do 500 EUR koja će se uplaćivati direktno na račun preduzeća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.