NavMenu

Na sajmu u Barseloni prezentovana MICE ponuda - Crna Gora poželjna destinacija za poslovna putovanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.12.2022. 10:05
Komentari
Podeli
(Foto: NTO)
Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije je turističku ponudu Crne Gore predstavio na sajmu "IBTM World" koji se održava u Barseloni, u periodu od 29. novembra do 1. decembra tekuće godine.

Tokom sajma predstavnici Crnogorskog kongresnog biroa NTO CG održali su brojne prezentacije na kojima je predstavljena ponuda destinacije, ali i više desetina sastanaka sa donosiocima odluka u MICE industriji sa tržišta Centralne i Zapadne Evrope, kao i Dalekog istoka.

- Mislim da je Crna Gora zanimljivo tržište za tržište Francuske kada govorimo o MICE turizmu. Imate odlične kapacitete, te možete organizovati i velike događaje, sa odličnim odnosom cijene i kvaliteta. Predivni pejzaži i priroda, a trenutno dobra stvar je to što ste relativno nova destinacija u ovom segmentu turizma, te imate i taj faktor iznenađenja. Imate odlične hotele, dobru klimu i što je najbitnije odlučni ste u pravcu razvijanja u segmentu poslovnih putovanja, te dobri domaćini za naše turiste - kazala je saradnica direktora La Franco European Image, Laurence Lacroix-Khémis.

Regionalna menadžerka M&I Forum Charo Mérida je poručila da je izuzetno zadovoljna ponudom Crne Gore, te da se uspješno pozicionira kao MICE destinacija.

- Sledeće godine ćemo organizovati event M&I u Porto Montenegro i veoma smo uzbuđeni jer dugo nismo imali ovakav događaj. Želimo da napravimo nešto za tržište koje je specijalizovano u segmentu MICE turizma. Među brojnim zemljama izabrali smo baš Crnu Goru jer mislimo da je idealno mjesto za ovakvu vrstu događaja. Jedva čekamo da dođemo kod vas i sarađujemo - istakla je Charo Mérida.

Na sajmu se i ove godine tokom tri dana dešavanja organizuju predavanja svjetski priznatih MICE profesionalaca, koji su predstavili nove trendove iz ove oblasti.

Predstavnik NTO CG Andri Stanović poručio je da je ovaj vid turizma od izuzetnog značaja za dalji razvoj naše destinacije.

- Putovanja iz ove oblasti realizuju se u periodu van sezone što značajno može uticati na smanjenje sezonalnosti, a prema sprovedenim međunarodnim istraživanjima gost na poslovnom putovanju generiše 4 do 5 puta više prihoda za destinaciju u odnosu na turistu na odmoru, a turisti se nakon poslovnih putovanja mogu zainteresovati dodatno za destinaciju i doći i u privatnom aranžmanu -kazao je Stanović.

On se osvrnuo i na trendove u MICE segmentu za 2023. godinu: povratak sastanaka uživo, sve značajnija održivost destinacije za organizatore MICE događaja, ali i kreiranje okruženja koje je orijentisano na diverzitet, jednakost i inkluziju u socijalnom smislu. Još jedan od trendova je i to da će potrošnja na ovim putovanjima biti povećana, ali i da će ulaganja biti veća usljed povećanja cijena na globalnom nivou.


- Sajam u Barseloni je jako posjećen, što nas kao turističku privredu posebno raduje, jer znamo koliko je MICE segment bitan za Crnu Goru iz razloga što imamo dosta toga da ponudimo. Siguran sam da ćemo svi moći da ostvarimo dobre kontakte kako bi promovisali Crnu Goru u najljepšem svijetlu i da ćemo nakon ovog sajma imati višestruke benefite - kazao je direktor finansija i suosnivač agencije Gold Travel, Edin Hajdarpašić.

Privreda je izuzetno zadovoljna ovogodišnjim sajmom, a iz hotelske grupacije Karisma su poručili da očekuju da će ovi sastanci rezultirati uspješnom saradnjom u narednom periodu.

- Već godinama učestvujemo na ovom sajmu i vrlo smo zadovoljni sa održanim sastancima. Svi su bili odlično pripremljeni i upoznati sa našom destinacijom, tako da očekujemo benefite od ovog sajma- kazao je menadžer hotelske grupacije Karisma, Đorđe Pejović.

Na štandu Crnogorskog kongresnog biroa NTO CG ponudu su predstavile lokalne turističke organizacije Kotora, Budve i Bara, hotelska grupacija Montenegro Stars, hoteli Lazure Hotel & Marina, Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, The Chedi Luštica Bay, rizort Portonovi, kao i turističke agencije Gold Travel, Explorer DMC, Montenegro in Style, Luminalis i Montenegro Tourist Service DMC.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.