NavMenu

Đorđe Jovanović, Marketing Director u kompaniji Xiaomi Balkan - Za reputaciju struke odgovorni smo svi mi

Izvor: eKapija Srijeda, 30.11.2022. 06:58
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube.com/Marketing mreža/Printscreen)
Đorđe Jovanović, Marketing Director u kompaniji Xiaomi Balkan, dobitnik je Mark Awards SPECIJALNOG PRIZNANJA ZA LIČNI DOPRINOS RAZVOJU STRUKE, koje dodjeljuje Marketing mreža, najuspješnijim stručnjacima iz kompanija u Srbiji.

Kako biste ocijenili tržište marketinških komunikacija u Srbiji? Gdje smo u odnosu na region?

- Imamo odličan bounce-back nakon kriznog perioda izazvanog koronom. Vidljiv je rast, kako u marketinškim ulaganjima, tako i u rastu broja agencija. Zbog toga bi trebalo biti posebno fokusiran na unaprjeđenje kroz edukaciju. I dalje kaskamo za EU zemljama u investicijama, dok u pogledu kvaliteta marketinga slobodno mogu reći da su tržišta dosta slična. Mislim da je ključna stvar, za rast tržišta marketinških komunikacija, konstantna edukacija osoba na C-levelu.

Ko danas kreira reputaciju struke u Srbiji?

- Reputaciju struke kreiraju svi koji rade u ovom sektoru i svi smo jednako odgovorni za nju. Bilo da se radi o zaposlenima u kompaniji i agenciji, svako je pojedinačno odgovoran, ali i kolektivno, jer svi znamo da se najbolje ideje rađaju u timu i zajedničkim naporima sprovode.

Zašto je neophodno aktivnije uključivanje kompanija u edukaciju i dijeljenje znanja sa mladim talentima, koji prave svoje prve korake u struci?

- Izuzetno je važno baviti se mladim talentima i što više dijeliti znanje, jer na taj način oni mnogo brže sazrijevaju u poslovnom smislu i dobijaju osnovu koja je na visokom nivou. Tako ćemo dobiti mnogo stručnije marketing ljude, koji će konstantno "dizati" reputaciju struke na sve višu ljestvicu.

Koju ulogu u kreiranju biznisa budućnosti igraju marketing sektori kompanija?

- U najbržim kompanijama, najbitniju. Samo agilne kompanije mogu brzo odgovoriti na mikro momente ili situacije na tržištu. Postoje zvanični i nezvanični statusi. U nekim kompanijama zvanično, marketing je bitna funkcija, dok nezvanično, to nije tako. Biznis budućnosti je kompanija u kojoj je marketing, nezvanično, najbitniji sektor kompanije.

Šta danas znači REMARKABLE poslovni uspjeh i koji procenat za taj uspjeh je zaslužan marketing?

- Zavisi kako posmatramo, za nekoga su to ostvarene brojke, za nekoga su to kampanje koje ostavljaju trag, emocije koje izazivamo kod potrošača… Takođe, to je i svako mišljenje koje je drugačije od opšteprihvaćenog, koje dovodi do kampanja koje su kasnije posmatrane kao jedinstvene - out of the box.

Remarkable poslovni uspjeh je kada od anonimusa postanete brend broj 1. REKARKABLE je onaj ko je gejm čejndžer. To su marketing stručnjaci koji su prepoznali mikro moment u ponašanju na tržištu i promijenili igru, tj. zadovoljili veliku nesvjesnu potrebu tržišta. Dobar marketing stručnjak napravi da kompanija/brend izgleda pametno, a REMARKABLE stručnjak, da se kupac osjeća pametno.

Šta za Vas znači Mark Awards priznanje i kako će ono uticati na Vašu dalju karijeru?

- Što se tiče karijere, mislim da neće ništa promijeniti, osim što potvrđuje da sam sve izazove savladao, kao i da sam naučio iz njih. Tokom cijele karijere bio sam autentičan, pronalazio nove načine promovisanja, nisam se libio da probam nešto drugo, tako sam učio i razvijao se. Ova nagrada je jedan od znakova da sam na pravom putu, podsticaj da nastavim da razvijam i sebe i druge, a ponajviše da vjerujem svojoj viziji i budem uporan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.