NavMenu

Nova tenderska procedura za prodaju akcija Instituta Dr Simo Milošević

Izvor: eKapija Utorak, 29.11.2022. 07:01
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Nova tenderska komisiaj nastaviće ranije započetu proceduru za prodaju akcija Instituta Dr Simo Milošević iz Igala, saopšteno je nakon jučerašnje sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Kako se navodi u saopštenju, Savjet se upoznao sa presudom Upravnog suda Crne Gore kojom je poništeno Rješenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte povodom tendera za prodaju akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Simo Milošević Igalo. Osporenim Rješenjem odbijen je prigovor tužilaca, konzorcijuma Philibert a. s. i Vile Oliva d. o. o, izjavljen protiv odluke Tenderske komisije za privatizaciju kojom je tender za prodaju 56,4806% akcijskog kapitala u Institutu proglašen neuspjelim.

- Postupajući u skladu sa presudom, Savjet je zaključio da se formira Tenderska komisija koja će nastaviti ranije započetu tendersku proceduru. U tom pravcu, posebno je naglašena potreba da se sve neophodne aktivnosti sprovedu u najkraćem roku, imajući u vidu složenost naslijeđenih problema sa kojima se Institut trenutno suočava, ali i njegov značaj kako za pružanje specifičnih zdravstvenih usluga, tako i za unapređenje turističke ponude na lokalnom i nacionalnom nivou - saopšteno je.

Ocijenjeno je da u nastavku tenderskog postupka prioritet mora biti sačuvana osnovna djelatnost ove renomirane medicinske ustanove.

Savjet se upoznao i sa presudom Upravnog suda Crne Gore kojom je poništeno mišljenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte po tužbi Solane Bajo Sekulić Ulcinj u stečaju.

- Poštujući odluku Suda, Savjet je donio zaključak da se u ponovljenoj proceduri otklone formalne nepravilnosti koje su bile razlog za poništenje navedenog akta - navodi se u saopštenju.

Na sjednici su razmatrana i druga pitanja iz djelokruga Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.