NavMenu

Bez novca EU za energetiku ako se nastavi s blokadom institucija

Izvor: RTCG Subota, 26.11.2022. 08:37
Komentari
Podeli
(Foto: Birute Vijeikiene/shutterstock.com)
Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje, kazao je visoki predstavnik za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku EU Žosep Borelj.

Borelj se u Madridu sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, koji u svojstvu predsjednika DPS-a učestvuje na Kongresu Socijalističke internacionale, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je detaljno upoznao visokog predstavnika s aktuelnim stanjem u Crnoj Gori i mogućim scenarijem za prevazilaženje krize funkcionalnosti institucija sistema.

- Visoki predstavnik Borelj je s pažnjom saslušao ocjene i argumente koje je iznio Predsjednik Đukanović i istakao da se do rješenja mora doći kroz dijalog i dogovor svih političkih subjekata. On je, pritom, jasno podvukao da Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje - piše u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.