Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.11.2022.| 13:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Glavni grad bi mogao da dobije nove smještajne kapacitete - U planu gradnja hotela sa 5* u Novoj Varoši

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Studio Synthesis)
U podgoričkom naselju Nova Varoš planirana je gradnja gradskog hotela sa 5 zvjezdica ukupne bruto građevinske površine 2311,33m2.

To se može vidjeti u zahtjevu za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu koji je investitor podnio Agenciji za zaštitu životne sredine (EPA).

Kako je navedeno u dokumentaciji, lokacija budućeg hotela se nalazi neposredno uz Bulevar Stanka Dragojevića sa sjeverozapadne strana i Hercegovačku ulicu sa južne strane. U prethodnom periodu koristila se za poslovne aktivnosti - ugostiteljstvo.

Hotel će se graditi na UP1, UP2, UP3, UP3a i UP4, u zahvatu Urbanističkog projekta (UP) Nova Varoš, Blok A. Površina cijele lokacije iznosi 394,32 m2.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Studio Synthesis)
- Projekat je zasnovan na viziji luksuznog gradskog hotela sa pratećim sadržajima. Svi javni prostori kao i smještajne jedinice ispunjavaju uslove standarda za kategorizaciju hotela od 5 zvjezdica - navodi se u dokumentaciji.

Glavni ulaz u objekat je sa pristupne saobraćajnice Bulevara Stanka Dragojevića gdje se nalazi i servisni ulaz za osoblje i snabdjevanje kuhinje. Ulaz u poslovni prostor je omogućen sa strane Bulevara Stanka Dragojevića kao i iz pješačke zone - Hercegovačke ulice.

Spratnost objekta je 2Po+Pv+3+Pk, a kapacitet 18 smještajnih jedinica, odnosno 36 kreveta. Potrebno je obezbijediti šest parking mjesta u sklopu javne garaže.

- Projektom je predviđen sistem "valet parkinga" u skladu sa uslovima lokacije, a što će biti ugovorno definsano prije stavljanja objekta u upotrebu, a nakon realizacije. Pješački pristup budućoj javnoj garaži u sklopu bloka je preko partera, kroz planirane prodore, s obzirom na to da je planskim dokumentom predviđeno parterno uređenje unutrašnjosti bloka - navodi se u dokumentu.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Studio Synthesis)
Kako je pojašnjeno, hotel je u funkcionalnom smislu hotel je izdijeljen na tri zone.

Prva zona je prizemlje na kome se nalaze javni sadržaji, kao što su glavni ulaz sa recepcijom, concierge service pultom, administacijom i ostavom za kofere, zatim restoran sa kuhinjom i baštom u unutrašnjem dvorištu, recepcije sa administracijom i poslovnim prostorom.

Drugu zonu, na prvom spratu, čini konferencijski blok sa kancelarijom, salama za sastanke i za konferencije sa pratećim sadržajima u vidu servisne zone (šank) i mokrog čvora.

Treća zona su smještajne jedinice raposređene na drugom i trećem spratu, kao i na potkrovlju.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Studio Synthesis)
Na drugom spratu biće sedam smještajnih jedinica sa pripadajućim balkonima, i to šest dvokrevetnih soba i jedan studio apartman. Treći sprat će imati sedam smještajnih jedinica, od čega šest dvokrevetnih soba i jedan studio apartman. Projektom je predviđeno da u potkorvlju budu smještene četiri smještajne jedinice sa terasama, i to dvije premium dvokrevetne sobe i dva studio apartmana.

U dokumentu se navodi da je investitor fizičko lice, za izradu idejnog rješenja bio je zadužen Studio Synthesis, dok je dokumentaciju za odlučivanje i potrebi izrade Elaborata izradio Institut za razvoj istraživanja u oblasti zaštite na radu, Sektor za ekologiju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE