NavMenu

Air Montenegro nosilac IOSA sertifikata - Ispunjeni svi najstroži sigurnosni i bezbjednosni standardi

Izvor: eKapija Utorak, 22.11.2022. 08:56
Komentari
Podeli
(Foto: Air Montenegro/Nebojša Jelić)
Nacionalnoj avio-kompaniji Air Montenegro uručen je IOSA sertifikat, kojim se procjenjuje i potvrđuje uspješno ispunjavanje sigurnosnih i bezbjednosnih standarda u avio-industriji.

IOSA sertifikat izdaje Međunarodna asocijacija avio-prevozilaca (IATA). Nakon složene i detaljne provjere rada kompanije i organizacije poslovanja, Air Montenegro ispunjava sve propisane standarde za dobijanje ovog sertifikata.

- Riječ je o globalnom, međunarodno priznatom sistemu koji je uporediv na svjetskom nivou. Strogi standardi koje propisuje ovakav sertifikat potvrda su visokog stepena sigurnosti i bezbjednosti, ali i kvaliteta u poslovanju naše kompanije - saopšteno je iz kompanije Air Montenegro.

IATA kontinuirano radi na daljem unapređenju i razvoju ovih standarda, obavezujući nosioce IOSA sertifikata da svake dvije godine prolaze sve strožu reviziju.

- Nacionalni avio-prevoznik ostaje istrajan da kako danas, tako i u buduće primjenjuje najveće standarde i prati najsavremenije trendove u avijaciji - zaključuju iz kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.