NavMenu

Iskoristite vještačku inteligenciju za unapređenje prodaje uz Solver Al Suite!

Izvor: eKapija Srijeda, 07.12.2022. 10:38
Komentari
Podeli

(Foto: Nucleartist/shutterstock.com)
Danas se na dnevnom nivou proizvodi ogromna količina podataka o ponašanju kupaca u virtuelnom ili fizičkom prostoru koji, ukoliko se iskoriste na adekvatan način, mogu biti zlata vrijedni za unapređenje Vaših prodajnih rezultata. U njima su skrivene informacije o preferencijama i navikama vaših potrošača, konzumenata ili klijenata, a mogu se sakupljati iz mobilnih aplikacija, sa društvenih mreža ili iz online prodavnica.


Čemu mogu da posluže podaci o potrošačima?

Kompanije lako dolaze do podatka o broju kupovina koje je potrošač realizovao u određenom periodu i o interakcijama koje je ostvario na različitim dodirnim tačkama sa kompanijom. Međutim, ukoliko dodatno znate i koliko taj potrošač ima članova u svom domaćinstvu, da li posjeduje kućnog ljubimca, koja su njegova interesovanja i slično, bićete u mogućnosti da svoju ponudu bolje prilagodite njegovim potrebama. Ključno pitanje koje se postavlja je: KAKO?

Bez pravih alata koji koriste vještačku inteligenciju i mašinsko učenje nije moguće obraditi toliku količinu informacija da biste iz njih dobili korisne zaključke i unaprijedili poslovanje. Uz njihovu pomoć se kreira cjelokupna slika o potrošaču, uključujući i svakodnevne navike i životni stil, što vam omogućava da ponudite svoje proizvode koji u potpunosti zadovoljavaju potrebe i očekivanja kupaca, uz istovremeno unapređenje prodaje.

Solver Al Suite - softver koji pretvara podatke u informacije koje pomažu prodaji!

Things Solver, član ASEE Grupe, kreirao je Solver Al Suite, platformu koja Vam omogućava da bolje upoznate i aktivirate svoje kupce uz pomoć različitih modela zasnovanih na vještačkoj inteligenciji i mašinskom učenju.

Prvi korak u radu softvera je segmentacija, odnosno grupisanje kupaca po određenim zajedničkim karakteristikama. Segmentacija može biti jednostavnijeg ili kompleksnijeg nivoa. Detaljno grupisanje kupaca je jedan od ključnih alata koji vam pomaže da fokusirate svoje prodajne napore i uložite sredstva u kampanje koje će vam omogućiti postizanje boljih rezultata.

(Foto: Things Solver)

Naredni nivo softvera podrazumijeva personalizaciju sa modelima preporuka, što je ujedno i najmoćniji alat koji je danas dostupan. Koristeći ove module, možete prilagoditi komunikaciju i preporučiti klijentima upravo onu ponudu koju je sistem prepoznao kao potrebnu u određenom trenutku i kroz kanal komunikacije koji najviše odgovara klijentu, uključujući e-mail, Viber, SMS, WhatAapp, mobilnu aplikaciju ili online shop. Jasno je da ovaj pristup donosi veći stepen konverzije, zahvaljujući čemu je i poželjno rješenje i za kupca i za kompaniju. Uz pomoć Solver Al Suite stiče se potpuna slika o korisniku i plasiraju se kampanje za uže ciljne grupe, čime se postižu bolji rezultati.

Modularni sistem Vam omogućava da izaberete djelove koji najviše odgovaraju vašim potrebama i da koristite samo dio cijelog Suite-a prije nego što iskusite čitav spektar moćnih funkcionalnosti.

(Foto: Things Solver)

Benefiti od ovog pristupa su višestruki!

Pored direktnog uticaja na povećanje prodaje, veliku korist od primene softvera Solver Al Suite osećaju i kupci, jer im se umjesto široko postavljenih ponuda nude proizvodi i usluge koji su im zaista potrebni ili koji bi u nekom trenutku mogli biti od koristi. Na ovaj način se poboljšava opšti utisak o vašoj kompaniji i unapređuje korisničko iskustvo, što za rezultat ima i veću emotivnu povezanost sa vašim brendom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.