NavMenu

Počela druga faza izgradnje bulevara prema Tuzima - Vrijednost investicije 6,5 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 12.11.2022. 09:45
Komentari
Podeli
(Foto: Glavni grad Podgorica)
Počela je izgradnja druge faze bulevara od Podgorice prema Tuzima, na potezu od 2,5 kilometara. Projekat zajedno realizuju Uprava za saobraćaj i Glavni grad, a vrijednost investicije je 6,5 mil EUR.

Kako je rekao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prilikom obilaska radova, od ukupne sume 20% novca obezbjeđuje Glavni grad.

- Za osam mjeseci ćemo dobiti savremenu saobraćajnicu bulevarskog tipa, sa svom neophodnom infrastrukturom, uključujući i biciklističke staze. Ova investicija je na tragu onog našeg obećanja da će se u dogledno vrijeme u Podgoricu sa svih strana ulaziti modernim saobraćajnicama bulevarskog tipa. Nešto što će značiti puno za ogroman broj ljudi koji svakodnevno putuje iz Podgorice ka Tuzima i obratno, a važno je i zato jer je ovaj budući bulevar dio međunarodnog puta koji povezuje Crnu Goru i Albaniju, tako da smo veoma zadovoljni zbog toga što su stvorene sve neophodne pretpostavke da Podgorica u dogledno vrijeme dobije još jednu lijepu saobraćajnicu - kazao je Vuković.

On je zahvalio kolegama iz Agencije za izgradnju i razvoj, koji su dali veliki doprinos na planu pripreme dokukumentacije, kao i direktoru Uprave za saobraćaj Radomiru Vuksanoviću sa kojim je Glavni grad i u prethodnom periodu imao izuzetnu saradnju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je do sada završena prva faza magistrale koja povezuje Podgoricu i Tuzi, od Stočne pijace do mosta na Cijevni u dužini od 1,6km, vrijedna 2,2 mil EUR. Uređene su četiri saobraćajne trake sa širokim razdjelnim ostrvom, biciklističkim stazama i pratećim podzemnim instalacijama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.