NavMenu

U planu gradnja postrojenja za prečišćavanje pitke vode u Beranama - Projektna dokumentacija u pripremi, vrijednost investicije do 4 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 11.10.2022. 12:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mady70/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Berane počela je proceduru izrade projektne dokumentacije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pitke vode, a procjenjuje se da bi ova vrijednost ove investicije mogla biti između 3,5 i 4 mil EUR.

To je saopštio menadžer Opštine Marko Lalević u okviru projekta "Regionalna mreža za razvoj kapaciteta u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda - RCDN" održanog u Budvi. On je učestvovao na panelu na temu "Saradnja vršilaca regulisanih komunalnih delatnosti i jedinica lokalne samouprave".

Lalević je, govoreći o saradnji lokalne samouprave i vodovodnog društva, održavanja i unapređenja vodovodnog i kanalizacione sistema, kao ključnu kapitalnu investiciju opštine Berane u narednom periodu, najavio početak procedure za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pitke vode.

Kako je rekao, ovaj projekat će riješiti probleme zamućenje vode u toku kišnih dana i isporučivati kvalitetnu vodu tokom čitave godine svim građanima.

- Već u narednom danima, kreće se u proceduru izrade projektne dokumentacije, podnošenjem zahtjeva predsjedniku opštine za donošenje Odluke o lokalnim objektima od opšteg interesa koja sadrži lokaciju sa elementima urbanističko-tehničkih uslova, zatim na osnovu nje, izradu idejnog rješenja i glavnog projekta koji bi trebalo da budu završeni već početkom 2023. godine - kazao je Lalević.

Tako će, kako je naveo, biti stvoreni svi preduslovi za početak izgradnje tokom naredne godine.

- Vrijednost te investicije će se znati nakon izrade revidovanog glavnog projekta i biće finansiran iz kapitalnog budžeta države i opštine Berane. Procjenjuje se da bi cijena te investicije bila negdje između 3,5 i 4 mil EUR - rekao je Lalević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.