NavMenu

Nemačka kompanija MTU otvorila fabriku za popravku djelova motora za avione u Novoj Pazovi (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 07.10.2022. 12:48
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Srđana Maričić)
Njemačka kompanija MTU Aero Engines danas je u Novoj Pazovi otvorila fabriku za popravku djelova motora za avione u koju je investirala oko 100 mil EUR.

Izgradnja fabrike MTU Maintenance Serbia počela je u julu 2021. i u njoj sada radi oko 240 radnika, uskoro će ih biti 500, a u narednim godinama do 2.000.

Otvaranju fabrike prisustvovao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka privrede Anđelka Atanasković, njemačka ambasadorka u Srbiji Anke Konrad i menadžment MTU.

Vučić je rekao da je Vlada Srbije njemačku investiciju u Novoj Pazovi, na kojoj se radilo šest godina, podržala sa 14,6 mil EUR, ali da će se to višestruko isplatiti.

On je istakao da će kompaniji MTU, kao i drugim investitorima u Srbiji, biti potrebni radnici koji se teško nalaze na tržištu, zbog čega će se više raditi na dualnom obazovanju.

- Narednih 50-60 godina MTU ima tržište u Srbiji i odavde neće ići. Veliki je uspjeh što smo s njima ostvarili tako blisku saradnju. Mi ćemo sad da gradimo novu školu od 15 mil EUR u Novoj Pazovi - kazao je Vučić.

MTU je vodeći proizvođač motora i jedan od najvećih svjetskih dobavljača usluga održavanja avionskih motora. Oko 30% aviona u upotrebi u svetu ima MTU komponente.

U sektoru komercijalnog održavanja, kompanija se svrstava medu prva tri pružaoca usluga za motore komercijalnih aviona i industrijske gasne turbine.


Fotogalerija
MTU fabrika u Novoj Pazovi
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.