NavMenu

Video Roberta Dacešina o BiH nominovan za najbolji turistički film na svijetu (VIDEO)

Izvor: eKapija Petak, 07.10.2022. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: By lucamarimedia/shutterstock.com)
Bh. pustolov i travel bloger Robert Dacešin snimio je video naziva "Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu", a koji je ušao u konkurenciju za nagradu najbolji turistički film na svijetu.

Svjetska organizacija turističkih filmova prepoznala je video koji promoviše Bosnu i Hercegovinu u konkurenciji najboljih na svijetu, a trenutno broji nešto više od 20.000 glasova.

- Nije nas lako pronaći ni na karti, koliko smo mali. Ali znate, iako nas ima samo 3 miliona i živimo na super malom teritoriju, mi smo zemlja mnogih skrivenih dragulja. Jeste li znali da imamo više slapova nego Italija, Francuska, Španija i SAD zajedno? Ili da ćete kod nas pronaći najveću prašumu u Evropi i drugi najveći kanjon na svijetu? Zna li neko da naše crkve, samostani i džamije imaju stotine godina bogate historije ili da imamo najveći broj divljih konja u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu, nakon Mongolije i Islanda? E, to i još mnogo toga otkrit ćete ako posjetite Bosnu i Hercegovinu, ili ako samo pogledate ovaj video - navodi Robert u sinopsisu.

Dacešin je ovaj video objavio u januaru ove godine, a u opisu je poručio da iako se na prvu naslov videa možda čini pomalo neozbiljan, ipak pokazuje zašto zaista misli da Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu, prenosi freeradioprijedor.com.

- Proteklih nekoliko godina, imao sam priliku i čast da putujem po Bosni i Hercegovini i obilazim njena mjesta. Ona svima poznata, te ona skrivena o kojima se ne priča toliko i za koja malo o zna, a u ovom videu želio bih da podijelim sa vama ono šta sam vidio. Pokazaću vam koliko toga imamo da nismo ni svjesni i koliko skrivenih ljepota se nalazi tik ispred nas, a o kojima gotovo i da se ne priča. Koliko skrivenih pećina, čistih rijeka i netaknutih jezera. Koliko godina istorije i tradicije samo ima u našim gradovima - navodi se u opisu snimka na YouTubeu.

Glasanje za najbolji turistički film svijeta je trenutno u procesu, a trajat će narednih 20 dana. Za Robertov film možete glasati na sljedećem linku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.