NavMenu

Energetske kompanije da dostave podatke o riziku poslovanja zbog cijena struje

Izvor: eKapija Petak, 07.10.2022. 05:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nadezda Murmakova/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada je naložila kompanijama u sektoru energetike da u roku od sedam dana dostave Ministarstvu kapitalnih investicija informaciju sa podacima koji se odnose na rizik poslovanja sa finansijskog aspekta s obzirom na energetsku situaciju sa visokim cijenama električne energije iz uvoza

Riječ o Elektroprivredi Crne Gore (EPCG), Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS), Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES), Crnogorskom operatoru tržista električne energije (COTEE), Montenegro bonusu i Rudniku uglja.

Preduzeća će Vladi morati da dostave i informacije o pokrivanju gubitaka u distributivnom sistemu, povećanju broja zaposlenih i iznosa zarada, kao i tabelarni prikaz finansijskih pokazatelja u posljednje tri godine, sa ocjenom stanja i predlogom mjera.

- Ministarstvo kapitalnih investicija zaduženo je da nakon pribavljenih podataka pripremi i Vladi dostavi analizu poslovanja privrednih društava u sektoru energetike sa predlogom zaključaka - navodi se u saopštenju.
Tagovi:
Rudniku uglja
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.