NavMenu

Vladimir Bulajić imenovan za vršioca dužnosti direktora UPC

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.10.2022. 15:15
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S. Matić)
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila predlog ministra finansija Aleksandra Damjanovića i imenovala Vladimira Bulajića za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC).

Na sjednici je takođe prihvaćena ostavka dosadašnjeg direktora UPC, Rada Miloševića.

Bulajić je bio dosadašnji pomoćnik direktora UPC, odnosno rukovodilac Sektora za usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica, a dvije decenije radi u carinskoj službi.

Damjanović je kazao da Bulajić ima besprekornu biografiju, kao i da je procijenio da bi, imajući u vidu situaciju, neko iz carinskog dijela trebalo da obavlja tu funkciju.

Milošević je u srijedu podnio ostavku, nakon što je u subotu saslušan u svojstvu građanina u sklopu istrage o švercu cigareta.


Damjanović je kazao da je Milošević pokazao čin odgovornosti podnošenjem ostavke i dodao da apsolutno poštuje presumpciju nevinosti svih u ovom slučaju do završetka svih istražnih radnji, eventualnog procesuiranja i sudske presude.

- Apel Tužilaštvu i nadležnima da brzo, nepristrasno i neselektivno rasvijetle taj slučaj, kako ne bi bilo mrlje na UPC koja ima 1,2 hiljade zaposlenih - dodao je Damjanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.