NavMenu

U okviru Doma starih u Risnu biće izgrađen još jedan objekat za 52 korisnika

Izvor: eKapija Nedjelja, 02.10.2022. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)Ilustracija
U planu je gradnja novog objekta za smještaj 52 korisnika u Domu starih Grabovac u Risnu. Novi objekat biće na mjestu sadašnjeg H paviljona, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na svečanoj akademiji prilikom obilježavanja 75 godina rada ove ustanove.

Kako je rekao, Ministarstvo će učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, a objekat će biti izgrađen po svim savremenim standardima kada je riječ o zbrinjavanju građana starije životne dobi.

Adrović je kazao da je posebno zahvalan osoblju koje je u vremenu pandemije korona virusa požrtvovano radilo u izuzetno teškim uslovima.

- Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Kao resorni ministar potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od strane društva na adekvatan način - rekao je Adrović.

Ministar je dodao da možemo biti ponosni na Dom starih "Grabovac" u Risnu iz više razloga, te da je dom prepoznat po najsavremnijim standardima u oblasti brige o starima.

Poželio je svima da nastave sa pružanjem kvalitetne usluge, upravi doma nastavak dobre prakse i tradicije, a zaposlenima uspješan rad.

- Korisnicima i zaposlenima u Domu starih Grabovac čestitam jubilej - 75 godina rada ustanove, a svim starijim osobama njihov praznik - Međunarodni dan starijih osoba - poručio je ministar Adrović.

JU Dom starih Grabovac u Risnu trenutno pruža smještaj za 265 korisnika o kojima brine 119 zaposlenih. Dugo vremena ovaj dom je bio jedina ustanova za zbrinjavanje i smještaj građana starije životne dobi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija

Za Željezaru otvorene sve opcije - Od strateškog partnerstva do prodaje

Činjenica da je propao i drugi javni poziv za Željezaru nije loša poruka, jer pokazuje ozbiljnost da se to pitanje riješi na prihvatljiv i ekonomski održiv način, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na konferenciji za novinare. Kako je kazao, za nikšićku fabriku su na stolu sve opcije - od davanja u zakup, preko strateškog partnerstva, do prodaje. Ministar je komentarišući nezadovoljavajuću ponudu za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.