NavMenu

I dalje nedovoljno kiše za struju iz hidroelektrana

Izvor: Mina Subota, 01.10.2022. 14:04
Komentari
Podeli
(Foto: Echunder/shutterstock.com)
Energetska situacija u Crnoj Gori se, i pored izdašnih padavina, nije značajnije popravila kada su u pitanju dotoci na rijeci Zeti i nivoi akumulacija hidroelektrane (HE) Perućica, saopštili su predstavnici Elektroprivrede (EPCG).

Izvršni rukovodilac Direkcije za upravljanje energijom u EPCG, Darko Krivokapić, kazao je za portal RTCG da je u septembru na teritoriji opštine Nikšić ukupno palo 202 litra po metru kvadratnom, dok je u posljednjem kišnom talasu palo 152 litra po metru kvadratnom, što je 46 odsto više od prosjeka.

On je dodao je da je tokom septembra dotok rijeke Zete "bio na nuli".

- Nivo akumulacije HE Perućica se nije promijenio, odnosno uticaj ovog kišnog talasa na porast je bio minimalan - tvrdi Krivokapić.

Ipak, kako navodi, dotok na Pivi se poboljšao, pa će jednim dijelom biti korišćen za proizvodnju, a dijelom za popunjavanje akumulacije.

Krivokapić je saopštio i da je Termoelektrana (TE) Pljevlja od petka na mreži i radi punim kapacitetom.

- Sve u svemu, možemo reći da je energetska situacija stabilna - zaključio je Krivokapić.

U EPCG očekuju da će padavine tokom oktobra poboljšati hidro proizvodnju, što će za posljedicu imati i popravljanje sveopšte energetske slike Crne Gore i poslovanja te elektro-energetske kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.