NavMenu

Vraćanje trajektne linije Bar-Bari tokom cijele godine prioritet

Izvor: eKapija Srijeda, 28.09.2022. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/pixelRaw)
Vraćanje trajekt linije Bar - Bari od najvećeg je značaja kako za grad Bar tako i za cijelu Crnu Goru. Stoga je strateško opredjeljenje Vlade Crne Gore i Ministarstva na čijem sam čelu da se to što prije i realizuje, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

On je ocijenio da je linija koja je godinama povezivala Crnu Goru i Italiju omogućavala kako opštini Bar tako i ostatku države intenzivnu ekonomsku saradnju i dolazak turista iz Italije tokom cijele godine.

- Nemarom i neodgovornošću tadašnje Vlade linija je ugašena a brod, iako je mogao još ploviti, poslat je na rezanje. Premijer Dritan Abazović je već započeo razgovore na tu temu sa Luiđijem Morfinijem, predsjednikom kompanije Morfimare, ukazujući na značaj da se saobraćanje na ovoj liniji obavlja tokom cijele godine - poručio je Đurović.


Kazao je da će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma učiniti sve da se intenzivno uključi u pregovore kako bi se pronašlo rješenje, vratila cjelogodišnja linija, a sve u cilju da se podstakne ekonomski razvoj i turizam barske regije, a na taj način ojača i ekonomija cijele države.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.