NavMenu

Gradiće se novi vrtići u Baru i Ulcinju

Izvor: eKapija Petak, 23.09.2022. 08:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beloborod/shutterstock.com)Ilustracija
U planu je izgradnja novih vrtića u Baru i Ulcinju, saopšteno je nakon jučerašnje sjednice Vlade.

Kako je navedeno, Vlada je usvojila informacija o finansiranju izgradnje vrtića u Baru i Ulcinju kroz ugovor "Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori - 2" - LD 2029.

- Okvirnim ugovorom o zajmu LD 1805 potpisanim 2013. godine planirana je izgradnja šest novih vrtića - u Beranama, Bijelom Polju i četiri u Podgorici, kao i potpuna rekonstrukcija i dogradnja jednog postojećeg vrtića u Plavu. Danas usvojenom informacijom predlaže se izgradnja novih vrtića u Baru i Ulcinju u sklopu Okvirnog ugovora o zajmu LD 2029, potpisanim 20. decembra2019. godine između Vlade i Razvojne banke Savjeta Evrope (CEB) - saopštili su iz Vlade.

Ovim ugovorom, kako su pojasnili, predviđeno je da će sredstvima kredita biti pokriveni troškovi jedinice za implementaciju projekta, tehničke podrške, kao i drugi operativni troškovi.

Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu u okviru opredijeljenih sredstava Uprave za kapitalne projekte, na potprogramu "Izgradnja i rekonstrukcija objekata obrazovanja", stvorene su pretpostavke za početak realizacije svih devet navedenih projekata koji se finansiraju iz kreditnih sredstava CEB-a.


- Imajući u vidu da su u pitanju višegodišnji kapitalni projekti za čiju realizaciju će Ministarstvo prosvjete naknadno informisati Vladu o potrebi novog kreditnog zaduženja, neophodna sredstva će biti predmet razmatranja prilikom planiranja godišnjih Zakona obudžetu Crne Gore - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.