NavMenu

Powerchina zainteresovana za ulaganje u solar i vjetar u Srbiji

Izvor: Beta Ponedjeljak, 19.09.2022. 16:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PhotographyByMK/shutterstock.com)Ilustracija
Powerchina zainteresovana je za investicije u oblasti energetike u Srbiji, posebno solarnih elektrana i vjetroelektrana, kao i da ima veliko iskustvo na projektima hidroelektrana, izjavio je direktor Šeng Juming.

Juming je na sastanku sam srpskom ministarkom energetike Zoranom Mihajlović razgovarao o mogućnostima za saradnju na projektima u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE) i ujedno predstavio najvažnije projekte i aktivnosti kompanije u oblasti čiste energije na globalnom nivou.

- Srbija je na početku procesa energetske tranzicije, donijeli smo novi zakonodavni okvir u oblasti energetike i zainteresesovani smo za saradnju sa najboljim svjetskim kompanijma koje imaju znanje i iskustvo, posebno kad je riječ o OIE - rekla je Mihajlović.

Dodala je da su Srbija i Kina imali dobru saradnju na izgradnji transportne infrastrukture i da veruje da postoji potencijal za saradnju i na projektima u oblasti energetike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.