NavMenu

Ovako će izgledati arheološki park Belo brdo u Vinči (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.09.2022. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/vinca.rs)
Republički zavod za zaštitu spomenika kulture objavio je rezultate javnog međunarodnog urbanističko-arhitektonskog konkursa za uređenje arheološkog parka Belo brdo sa idejnim rješenjem objekata centra za posjetioce i naučnoistraživačkog centra u Vinči koji je raspisan u krajem marta.

Do roka definisanog konkursom predato je digitalno, ukupno 12 konkursnih radova.

Prva nagrada u iznosu od 24.000 evra dodijeljena je radu urađenom u okviru studija AKVS arhitektura, Beograd od autora Anđele Karabašević Sudžum i Vladislava Sudžuma, a projektanti su Marija Matijević, Dunja Dedić, Nenad Pavlović i Vuk Zlatković.

Dodijeljene su dvije druge jedanako vrijedne nagrade u iznosu od 10.500 evra, prva timu koji čine autor projekta Miloš Paunović, asistent - arhitektura Yihong Chen, asistent - 3D vizuelizacija Jaden Mialszygrosz iz Australije.

Druga je dodeljana radu Jelena Miletić i Dejan Miletića.

Pored ovih nаgrada za 3.000 evra otkupljeno је idejno rješenje autora Snežane Vesnić i Vladimir Milenkovića sa saradnicima: Siniša Savatijević, Aleksandra Radovanović, Marko Čekanović, Jelena Rajović, Duška Prodanović i Mila Luković,

Za iznosu od 1.500 evra su otupljena dva jednako vrijedna rada, prema ocjeni žirija.

Otkup jednakovredan umanjen dodijeljen je radu koji potpisuje Spring Studio - Maja Dragišić, Milan Božić i Milica Milosavljević.

Projektantski tim ovog otkupljenog rješenja sačinjavali su Katarina Crljenica, Aleksandar Bojanić i Tamara Koneska.

Otkup jednako vrijedan umanjen, u iznosu od 1.500 evra dodijeljen je i radu iza kog stoji autorski tim MART Architecture u sastavu: Bogdan Đokić, Miloš Komlenić, Nemanja Kordić Irena Nikolić, Aleksa Rašić, Ivan Rašković, Ilija Srdanović i Nikola Stevanović.


Fotogalerija
Nagrađena idejna rešenja za uređenje Arheološkog parka Belo brdo u Vinči
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.