NavMenu

Uništeno oko 1.500 paketa cigareta, tržišne vrijednosti oko milion eura

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.08.2022. 09:22
Komentari
Podeli
(Foto: underworld/shutterstock.com)
Uprava prihoda i carina (UPC) u krugu fabrike Javorak MB u Nikšiću otpočela je spaljivanje oko 1.500 paketa cigareta koje su bile skladištene u magacinu Montenegrobonus u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Uništenje se sprovodi u cilju okončanja postupka "po Zahtjevu privrednog društva od 22.2.2022. godine i Zahtjevu istog privrednog subjekta od 7.4.2022. godine".

Spaljivanju cigareta prisustvovali su direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

- Danas će biti spaljeno oko 1500 paketa zaplijenjenih ilegalnih cigareta i njihova vrijednost na tržištu bi bila oko milion eura - naglasio je predsjednik Vlade Dritan Abazović.

Premijer Abazović je istakao da je proces suzbijanja šverca cigareta za Vladu jedan od najznačajnijih jer se, kako je naveo, radi o jednom od najunosnijih ilegalnih biznisa prethodnih decenija i koji je bio generator mnogih problema koje je zemlja imala u prethodnom periodu.

- Šverc cigareta je okosnica oko koje se okuplja organizovani kriminal i iz kojeg se finansiraju određene strukture, među kojima ima i političara - naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Zbog špekulacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, direktor UPC Rade Milošević pojasnio je da se radi o cigaretama koje suzaplijenjene prije velike akcije oduzimanja u Luci Bar ove godine i da su u Slobodnoj carinskoj zoni Bar uskladištene duže vremena.


- Zahtjev za uništenje ovog kontigenta cigareta potpisan je prije mog mandata i ukupno je uništeno oko 5000 kartona, s tim što se to radilo parcijalno. Sve se radi u skladu sa zakonskim procedurama i da ne bismo lagerovali robu i imali bezbjednosne izazove, zauzeli smo stav da sve ono što je zaplijenjeno prije ove velike količine koju smo oduzeli ove godine treba da se uništi. Da ne bude zabune, i prije velikih zapljena koje smo imali u maju i junu postojala je određena količina cigareta koja je zaplijenjena u prethodnih par godina i predviđena je za uništavanje - naveli su iz UPC.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.