NavMenu

Dolaskom Hajat brenda povećava se broj zaposlenih u Kotor Bayu - U toku proširivanje smještajnih kapaciteta, bazena, restorana i izgradnja kongresnog centra

Izvor: Crnogorski portal Utorak, 16.08.2022. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S. Matić)

Minulih decenija prilikom izgovora riječ Vrmac prva pomisao bila je zdravlje, more, planina, jedinstveno mjesto za liječenje i odmor. Za to je bio zaslužan Institut za rehabilitaciju sagrađen šezdesetih godina prošlog vijeka koji se nalazi na pjeni od mora a u kojem su boravili i djeca i odrasli. Specifčni prirodni faktori nastali spojem planinskog i morskog vazduha jer je brdo Vrmac nastavak planine Lovćen od njega su stvorili jedinstvenu vazdušnu banju pa je Institut kao takav bio u poznat ne samo u Crnoj Gori nego i šire.

Institut pripada mjestu Prčanj koje je udaljeno osam kilometara od Kotora i kao takvo bilo je idealno za rehabilitaciju i odmor osoba koja su imala probleme sa respiratornim i kardiovaskularnim oboljenjima.

Nakon godina neizvjesnosti nastalih zbog političkih i privrednih promjena koje nijesu zaobišle ni Institut isti je došao u ruke-kompaniji Kroling iz Danilovgrada. Objekat je renovinaran pa je ovo nekadašnje lječilište od 2019. godine postalo luksuzni turistički centar Kotor Bay Premium Spa Resorti sa pet zvjezdica. Po onome što je do sada urađeno kao i što je planirano Kotor Bay će i dalje biti prepoznatljivo kao prestižno mjesto za odmor, simbol kvaliteta ali na drugačiji, savremeniji način. Razlog je nedavno potpisivanje ugovora o franšizi kojim će Kotor Bay ubuduće poslovati pod poznatim američkim brendom Hyatt (Hajat) Regency Kotor Bay što je veoma pozitivno ocijenjeno u javnosti. Jer dolazak Hyatta je nesumnjivo veliki korak naprijed za crnogorski turizam.

Tim povodom menadžerka Kotor Bay objekta Larisa Jovanović za Crnogorski portal kaže da su oni veoma ponosni što su u Crnu Goru doveli jedan svjestski poznati brend koji će unaprijediti ne samo njihovo poslovanje već i turističku ponudu Crne Gore što je inače opredeljenje od samog početka.

- Stari Institut Vrmac koji je bio na ovom mjestu kompletno je renoviran krajem 2019. I početkom2020. godine čime su njegovi sadržaji prilagođeni savremenoj ponudi hotela sa 5* i zahtjevima gostiju. U toku je i proširivanje kapaciteta koje uključuje dodavanje još 151 smještajne jedinice, kompleksa otvorenih bazena, novih restorana i barova, kao i kongresnog centra. Uz postojeće sadržaje – Spa centar, Health & Wellbeing centar, hotelsku plažu i već prepoznatljiv restoran Lighthouse, ovo će biti jedan od najvećih objekata u Boki, a za nas koji smo mu posvetili ovoliko vremena, znanja i emocija, svakako i najljepši - kaže Larisa.

Inače postojeći objekat trenutno ima 106 soba podijeljnih u nekoliko kategorija, od standardnijh preko superior do delux a u novom objektu pored soba biće još 27 aprtmana i i 23 apartmana na samoj obali mora.

Na naše pitanje o broju zaposlenih i njihovoj dodatnoj edukaciji menadžerka kaže da kada su otvarali Blue Kotor Bay bili su odlučni da postave visoke standarde kako bi mogli da pariraju bilo kojem svjetskom hotelu sa 5*, od dizajna, opreme, namještaja pa sve do izbora zaposlenih i njiihove edukacije što znači da se o svakom detalju pažljivo vodilo računa.

- Naravno, svaki hotel ima svoje posebne principe i standarde, pa tako i hoteli Hyatt korporacije, kojima ćemo prilagoditi svoje poslovanje. S tim u vezi, svi zaposleni će proći određene treninge kako bismo mogli da te standarde uspješno primjenimo. Sa uzbuđenjem očekujemo naredni period kada će se i naš hotel i naš tim značajno uvećati. Otvoriće se još oko 150 radnih mjesta i bićemo zadovoljni ukoliko se mladi crnogorski hotelijeri opredijele da svoju karijeru nastave u našem hotelu.

Govoreći o uslovima poslovanju u minulom periodu koja su bila otežana zbog pandemije i rata u Ukrajini, menadžerka kaže da protekle godine nijesu bile lake ni za koga a posebno ne za one koje su u tom trenutku otvarali hotel.


- Bili smo svjesni da je svijet zaustavila najveća pandemija u savremenoj istoriji a ipak smo hrabro grabili naprijed, prilagodjavali se i suočavali sa svim izazovima. Možemo da budemo zadovoljni i ponosni rezultatima koje smo ostvarili. Za tako kratak period uspjeli smo da pozicioniramo naš hotel i ostvarimo izvrsnu saradnju sa turoperatorima i agencijama. Pozitivni komentari naših gostiju donijeli su nam dvije godine zaredom nagradu Travelers’ Choice koju dodjeljuje Trip Advisor, od toga nas je ona iz 2021. svrstala među 25 najboljih novih hotela na svijetu. Mnogobrojna poznata lica naših gostiju koji dolaze kod nas već treću godinu zaredom daju nam podstrek da nastavimo da usavršavamo sadržaje i uslugu kako bismo u periodu koji dolazi bilo još bolji.

Kada su u pitanju tržišta sa kojih dolaze gosti Larisa kaže da se ove godine struktura gostiju promijenila, što je razumljivo s obzirom na globalnu situaciju.

- Gosti nam, u najvećem broju dolaze iz Zapadne Evrope, dominantno iz Velike Britanije i Njemačke. Osjetan je porast broja gostiju iz Izraela, koje u stopu prate Kazahstanci, iako u manjem broju nego prethodne godine. Po prvi put ove godine, nakon otvaranja avio linije imamo veći broj gostiju iz Saudijske Arabije. Mnogo manje nego ranije dolaze nam gosti sa istočnih tržišta. Budući da je naš hotel otvoren tokom cijele godine, zbog nedostatka redovnih avio linija, gosti nam tokom zime uglavnom dolaze iz regiona. Vjerujem da bi svim ugostiteljima koji su opredijeljeni da rade preko zime, od najveće važnosti bilo da mogu da dovedu goste sa poznatih evropskih destinacija. Većina hotela ima sadržaje koje može ponuditi i tokom zime, tako da nam je veoma bitno da avio konekcije budu otvorene i zimi - kaže Larisa Jovanović.
Firme:
KROLING
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.