NavMenu

Kreće realizacija projekta "Predškolska infrastruktura 2" vrijednog 15 mil EUR - U planu izgradnja šest i obnova jednog vrtića

Izvor: Mina Utorak, 16.08.2022. 11:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beloborod/shutterstock.com)Ilustracija

U Crnoj Gori danas će početi realizacija projekta "Predškolska infrastruktura 2", vrijednog 15 mil EUR, kojim je planirana izgradnja šest novih i potpuna rekonstrukcija jednog vrtića, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora podsjećaju da je Zakonom o budžetu Crne Gore za 2019. godinu, planirano kreditno zaduženje od deset miliona EUR, u cilju izgradnje i rekonstrukcije predškolskih ustanova u Crnoj Gori.

- U skladu sa time, Vlada Crne Gore i Razvojna banka Savjeta Evrope (CEB) su 20. decembra 2019. godine, zaključile Okvirni ugovor o zajmu za finansiranje Projekta "Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2 - kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, projekat predstavlja nastavak realizacije izgradnje i rekonstrukcije predškolskih ustanova u Crnoj Gori, u skladu sa Okvirnim ugovorom o zajmu potpisanim 2013.

Saopšteno je da će se projekat, ukupne vrijednosti oko 15 miliona EUR, finansirati sa 67 odsto kreditnih sredstava CEB-a, u iznosu od deset miliona EUR, dok je preostalih 33 odsto učešće Vlade Crne Gore.

- Projektom je planirana izgradnja šest novih i potpuna rekonstrukcija jednog objekta, od kojih su četiri u Podgorici i tri u sjevernom regionu - kaže se u saopštenju.


Navodi se da je jedan od uslova za povlačenje prve tranše kreditnih sredstava formiranje Implementacione jedinice odnosno angažovanje tehničke podrške.

- Zato će, na osnovu usvojenog zaključka Vlade, danas biti potpisan Ugovor o saradnji Ministarstva prosvjete, DOO Project – consulting, Podgorica i Uprave javnih radova u cilju konsultantskih usluga na implementaciji projekta "Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2 - kaže se u saopštenju.

Ugovorom o saradnji predviđeno je regulisanje prava i obaveza Ministarstva, kao naručioca projekta, Uprave javnih radova, kao jedinice za implementaciju projekta i DOO Project – consulting, za tehničku podršku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.