NavMenu

U naselju Ada Bojana ostvareno 40% noćenja više nego lani - Najbrojniji gosti iz regiona

Izvor: Pobjeda Četvrtak, 11.08.2022. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Grzegorz Pysz)
Nudističko naselje Ada Bojana ove godine ima dobru posjetu, tako da je do sada ostvareno 40% noćenja više nego lani. Trenutno je sve popunjeno i kako je Pobjedi kazao direktor Ulcinjske rivijere Bojan Đakonović, u čijem sklopu posluje ovo naselje, ove godine su unaprijedili ponudu.

- Ove godine smo, nakon dugo vremena, investirali u smještajne jedinice sa partnerima iz Poljske, koje su dijelom u potpunosti renovirane. Uvijek može bolje, ali mogu reći da su dvije izazovne godine, koje su bile prilično neizvjesne i gdje nijesmo znali u kom pravcu će ići turizam, definitivno iza nas - ističe Đakonović.

Navodi i da im je predsezona bila dobra i da su počeli da rade mjesec ranije nego lani.

- Trenutno su svi kapaciteti popunjeni i trenutno kod nas boravi 550 gostiju. Posebno nas raduju dobre najave za postsezonu, za koju imamo dogovoreno nekoliko grupnih posjeta a tu je i Ada Divine Awakeing Fest koji se ponovo održava na Adi - kaže Đakonović.

On ističe da su najbrojniji gosti iz Srbije i regiona koji sve češće biraju baš Adu Bojanu za ljetni odmor, ali i iz Češke, Njemačke i ostalih zemalja Evrope.

- Trendovi su za sada dobri i približni 2019. godini - procjenjuje on.

Navodi da su problemi ove sezone bili izostanak ruskih i ukrajinskih turista, slaba avio-povezanost, ali i ponovni rast pandemije.

- Tu su svakako i inflacija, drastičan skok cijena, nedostatak radne snage i konkurentna tržišta poput Hrvatske, Grčke, Turske i Albanije. S obzirom na sve limite i ograničavajuće faktore koje ima Crna Gora, moramo konstatovati da je i ova sezona, kakva god bila, dobra - kazuje Đakonović i podsjeća da će rat u Ukrajini imati razorne ekonomske posljedice kako na turizam tako i na ostale privredne grane.

- Govoreći o Crnoj Gori, svjedoci smo da je struktura gostiju izmijenjena. Trendovi se mijenjaju. Imamo sve više direktnih i last minut rezervacija, izostanak avio-saobraćaja i elitne klijentele, ali i nejasnu strategiju o daljem razvoju turizma - objašnjava Đakonović.

On smatra da moramo bolje razviti destinacijski menadžment, uspostaviti jasnu marketing strategiju i usmjeriti marketinške aktivnosti na tržišta Zapadne Evrope u kojima Crna Gora još nije dovoljno pozicionirana i prepoznatljiva turistička destinacija.

- Moramo sačuvati i radnu snagu, jer bilježimo značajan odliv u posljednje dvije godine i uskladiti nivo cijena sa nivoom kvaliteta usluge - zaključio je Đakonović.


Restoran Maestral zakupili Poljaci na pet godina

Ugovor o zakupu i pružanju usluga između HTP Ulcinjska rivijera i Commercial Company Podgorica potpisan je 19. aprila ove godine na pet godina - kazali su Pobjedi iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Potpisivanju ugovora prethodilo je interesovanje poljskog biznismena o zakupu restorana Maestral sa planom da ga renovira i stavi u funkciju za ovu sezonu.

- Ponudu za zakup i renoviranje članovi menadžmenta i Uprave Ulcinjske rivijere ocijenili su kao korektnu i povoljnu imajući u vidu da to preduzeće zbog lošeg poslovanja nije moglo da izvrši odavno potrebnu rekonstrukciju i adaptaciju tih kapaciteta. Ugovor je sačinjen na zakonit način, u skladu sa statutom firme, koji podrazumijeva da bord odlučuje o kupovini, prodaji, zakupu, zamjeni, sticanju ili na drugi način raspolaganju imovinom čija je vrijednost manja od 20 odsto knjigovodstvene vrijednosti imovine društva - navode iz MERT-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.