Izvor: eKapija | Srijeda, 10.08.2022.| 08:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ulcinj bi uskoro mogao da dobije luksuzni kompleks sa 5 zvjezdica - U blizini Velike plaže planirana gradnja tri hotela i 42 depandansa (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski Atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
Ulcinj bi uskoro mogao da dobije hotel sa pet zvjezdica, nakon što je Normal Company iz Podgorice dobila saglasnost na idejno rješenje luksuznog kompleksa čija je gradnja planirana u blizini Velike plaže, KO Donji Štoj.

Naime, ova kompanija planira izgradnju hotelskog komplesa kategorije pet zvjezdica, koji čine tri hotela i 42 depandansa. Površina parcele na kojoj će se graditi kompleks je 72.024,83 m2.

Ukupna površina kompleksa biće 49.261 m2, imaće 317 smještajnih jedinica, odnosno ukupno 626 ležaja.

Podjsetimo, nedavno je i premijer Dritan Abazović, govoreći o investicijama u turizam na konferenciji povodom 100 dana Vlade, rekao da je data saglasnost za hotel sa pet zvjezdica na Velikoj plaži.

U idejnom rješenju za čiju izradu je bio zadužen Arhitektonski Atelje iz Podgorice navedeno je da su objekti su projektovani tako da ne narušavaju prirodne vrijednosti lokacije, pri čemu je imperativ bio očuvanje i uređenost zelenih i slobodnih površina.

- Iako su objekti podijeljeni na različite zone, sve one funkcionišu kao cjelina i imaju jedinstven vizuelni identitet. Pri definisanju forme objekata korišćen je isti pristup, bez obzira da li su u pitanju hoteli, depandansi ili poritrnica, što je rezultovalo formiranjem ambijentalne cjeline - navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski Atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
Svi objekti unutar kompleksa raspoređeni su tako da je moguća fazna izgradnja, pri čemu svaka faza predstavlja zasebnu funkcionalnu cjelinu:

- faza Ia - podzemna etaža hotela;
- faza Ib - nadzemne etaže hotela i depandansi tipa A, B, C;

- faza IIa - podzemna etaža hotela;
- faza IIb - nadzemne etaže hotela;

- faza IIIa - podzemna etaža hotela;
- faza IIIb - nadzemne etaže hotela;


Hotel faza I, ima spratnost Po+P+2. Koncipiran je tako da je u podrumskoj etaži, u centralnom krilu smješten Wellness & spa sa garderobama i toaletima, dok su u bočnim krilima smještene tehničke prostorije koje opslužuju hotel, magacini, kao i ekonomsko dvorište.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski Atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
U prizemlju, u centralnom krilu hotela predviđeni su hol sa recepcijom, administracija, butici, kongresna sala, toaleti, centralna stepeništa sa liftovima, dok je u zapadnom krilu smješten restoran sa kuhinjom i pratećim sadržajima, a u istočnom krilu smještene su povezane sobe (Connecting rooms) i apartmani.

Na prvom i drugom spratu hotela smještene su povezane sobe (Connecting rooms) i apartmani. U prizemlju objekta nalaze se hodnik, vešeraj, kupatilo, kuhinja sa trpezarijom, dnevna soba i terasa, dok su na spratu smještene dvije jednokrevetne spavaće sobe sa garderobama i kupatilima.

Depandans tipa B je spratnosti P+1. U prizemlju objekta nalaze se hodnik, vešeraj, toalet, radna soba, kuhinja, trpezarija, dnevna soba i terasa, dok su na spratu smještene dvije jednokrevetne spavaće sobe sa garderobama i kupatilima.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski Atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
Depandans tipa C je spratnosti P+1. U prizemlju objekta nalaze se hodnik, vešeraj, toalet, radna soba, kuhinja, trpezarija, dnevna soba i terasa, dok su na spratu smještene jedna jednokrevetna i jedna dvokrevetna spavaća soba sa garderobama i kupatilima.

Hotel faza II, ima spratnost Po+P+2. U podrumskoj etaži, u centralnom krilu smješten Wellness & spa sa garderobama i toaletima, dok su u bočnim krilima smještene tehničke prostorije koje opslužuju hotel, magacini namirnica, kao i ekonomsko dvorište.

U prizemlju, u centralnom krilu hotela predviđeni su hol sa recepcijom, administracija, butici, dječija igraonica, kongresna sala, toaleti, centralna stepeništa sa liftovima, dok je u zapadnom krilu smješten restoran sa kuhinjom i pratećim sadržajima, kao i apartmani sa zasebnim ulazom, a u istočnom krilu smještene su povezane sobe (Connecting rooms) i apartmani.

Na prvom i drugom spratu hotela smještene su povezane sobe (Connecting rooms) i apartmani.

Hotel faza III, ima spratnost Po+P+2. Koncipiran je tako da je u podrumskoj etaži, u centralnom krilu smješten Wellness & spa sa garderobama i toaletima, dok su u bočnim krilima smještene tehničke prostorije koje opslužuju hotel, magacini namirnica, kao i ekonomsko dvorište.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski Atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
U prizemlju su predviđeni hol sa recepcijom, administracija, butici, dječija igraonica, kongresna sala, toaleti, centralna stepeništa sa liftovima, dok je u istočnom krilu smješten restoran sa kuhinjom i pratećim sadržajima, kao i apartmani sa zasebni ulazom. U zapadnom krilu smještene su povezane sobe (Connecting rooms) i apartmani.

Na prvom i drugom spratu hotela smještene su povezane sobe (Connecting rooms) i apartmani.

Svi objekti unutar kompleksa oblikovani su tako da imaju jedinstven vizuelni identitet. Tako su hoteli iz faze II i III, s aspekta forme, gotovo identični, dok hotel iz faze I predstavlja njihovu umanjenu kopiju.

Krovovi hotela su ravni, ozelenjeni, sa svim slojevima potrebnim za zaštitu objekta od atmosferskih uticaja.

Uređenju terena posvećena je posebna pažnja, kako hortikulturi, tako i uređenju slobodnih površina. Zelenilo doprinese uklopljenosti objekta u zatečeno prirodno okruženje.

Pristup lokaciji, u kolskom smislu, moguć je sa jugoistočne strane parcele, duž koje se proteže pristupni put. Sa pristupnog puta predviđena su tri priključka: prvi priključak vodi prema glavnim ulazima dvaju hotela, drugi priključak vodi prema ekonomskom dvorištu jednog od hotela, dok treći priključak vodi prema glavnoj saobraćajnici kompleksa.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski Atelje/Idejno rješenje/Printscreen)
Sve saobraćajnice unutar kompleksa protežu se u pravcu istok-zapad i uz njih su postavljena parking mjesta, a sa
saobraćajnica može se kolski pristupiti glavnom ulazu svakog od hotela. Projektom je predviđeno da u komplelsku bude ukupno 328 parking mjesta.

Duž kompleksa, u pravcu istok-zapad predviđena je glavna pješačka promenada koja bi se nastavila na planiranu promenadu predviđenu PPPN "Obalno područje, Opština Ulcinj". Druga pješačka promenada protezala bi se u pravcu sjever-jug i u centralnom dijelu lokacije ukrštala bi se sa prethodno pomenutom promenadom. Obje promenade bile bi bogato ozelenjene, a omogućile bi povezivanje vila i hotela.

Depandansi su povezani stazama koje omogućavaju izlazak na promenadu sjever-jug, a unutar kompleksa sa depandansima su predviđeni interni bazeni za korisnike depadanasa. Uz svaki od hotela predviđeni su bazeni za plivače i neplivače, a na sjeveru parcele smješteno je i dječije igralište.


Fotogalerija
Hotelski kompleks Ulcinj

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE