NavMenu

Raspisan tender za toplifikaciju Pljevalja - Za izradu glavnog projekta i prvu fazu izgradnje toplovoda više od 3 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 10.08.2022. 06:46
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Adam Radosavljevic)
Elektroprivreda Crne Gore raspisala je tender za prvu fazu toplifikacije Pljevalja i izradu glavnog projekta, po sistemu "projektuj i izgradi", saopštio je izvršni direktor kompanije Nikola Rovčanin.

Za ovaj posao opredijeljeno je 2,5 mil EUR bez, odnosno nešto više od 3 mil EUR sa uračunatim PDV-om.

U tenderskoj dokumentciji navedeno je da je predmet nabavke izrada Glavnog projekta primarnog toplovoda od TE Pljevlja do grada u dužini od cca 6km po fazama (tri faze), sa svim potrebnim elaboratima. Prva faza podrazumijeva primarni toplovod profila DN 450 mm u dužini od cca 2,3 km sa priključnim komorama. Druga faza primarni toplovod sa predviđenim priključnim komorama za konzumne zone u dužini od cca 1,7 km, a treća primarni toplovod predviđenim priključnim komorama za konzumne zone u dužini od cca 700 m i sekundarni toplovod u dužini od cca 1,2 km i priključenje šest najvećih kotlarnica u centru grada.

Tender podrazumijeva i izgradnju prve faze primarnog toplovoda DN 450 mm u dužini od cca 2,3 km po principu "ključ u ruke".

Ponude se dostavljaju najkasnije do 9. septembra do 10 sati, a istog dana održaće se i njihovo otvaranje.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Izvršni direktor kompanije Nikola Rovčanin saopštio je da Pljevlja konačno, nakon tri decenije čekanja dobijaju toplovod.

- Neću sada o tome zašto do sada ova ključna investicija nije realizovana, to manje više svi građani znaju, ali želim da posebno priznanje odam projektnom timu sačinjenom od predstavnika EPCG, Uprave javnih radova i Opštine Pljevlja na čelu sa Veselinom Sekulićem. Posebnu zahvalnost dugujemo prvom menadžeru ovog projekta počivšem direktoru Termoelektrane Pljevlja Dobrilu Gačeviću, koji je svojim znanjem, iskustvom i predanim radom bio jedan od pokretača nastavka realizacije ovog nepravedno zapostavljenog projekta - napisao je Rovčanin na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je naveo, uvjeren je da će 9. septembra, kada je otvaranje ponuda, dobiti kvalitetnog izvođača radova.

- I da ćemo ove jeseni na radost svih građana Pljevalja ugledati prve metre toplovoda od Termoelektrane Pljevlja prema gradu - naveo je Rovčanin.

Podsjetio je da se u sklopu Eko-rekonstrukcije TEP realizuju radovi na infrastrukturi za toplifikaciju grada vrijedni oko 5 mil EUR, a da će prva faza toplifikacije koštati više od 2,5 mil EUR.

Ovim projektom nema gubitnika, a pobjednici su i EPCG i Opština i građani i privreda.

- EPCG, zato što dobija na efikasnosti postrojenja, postaje proizvođač i isporučilac toplotne energije i ulaže kao odgovorna kompanija u zaštitu životne sredine. Opština jer u djelatnosti od javnog interesa eliminiše zastarjele metode proizvodnje toplotne energije, prevashodno mislim na kotlarnicu u Skerlićevoj, a dobija stabilniji, kvalitetniji, čistiji i jeftiniji način zagrijevanja potrošača. Građani dobijaju pored urednog i kvalitetnog snabdijevanja toplotnom energijom čistiju i zdraviju životnu sredinu, eliminaciju ložišta na ugalj i drva, jeftiniju uslugu. Privreda ovom investicijom ima novu šansu, smanjenje troškova i planiranje proizvodnje, a ukupni privredni ambijent dobijajući novu vrijednost dobija i novi investicioni potencijal - zaključio je Rovčanin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.