NavMenu

Alicorn kreirao edukativnu video igru "Likovna avantura"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.08.2022. 14:33
Komentari
Podeli
(Foto: Alicorn)
Digitalna agencija Alicorn lansirala je drugu u serijalu obrazovnih video igra, koja za cilj imaju da učenicima srednjih škola i široj javnosti približi znanje iz oblasti likovne kulture. Lansirana igra, pod nazivom "Likovna avantura", fokusira se na gradivo iz oblasti likovnog obrazovanja za drugi razred gimnazije, a svi zainteresovani mogu testirati svoje znanje preuzimanjem mobilne aplikacije sa Android ili iOS prodavnice.

Igra, dostupna svima u Crnoj Gori, je razvijena u saradnji sa profesorima iz ove oblasti - Ivanom Ćupić, profesoricom likovne kulture u gimnaziji Slobodan Škerović i Milovanom Novakovićem, profesorom u srednjoj likovnoj školi Petar Lubarda. Angažman profesora omogućio je relevantnost pitanja i pojašnjenja, kao i usklađivanje igre sa gradivom koje srednjoškolci prolaze kroz svoje izučavanje likovne kulture.

- Nekad zaboravimo koliko je likovna umjetnost važna i šta ona predstavlja. Umjetnost utiče na razvijanje kreativnog razmišljanja i pomaže boljem razumijevanju drugih predmeta - od prirodnih i društvenih nauka do jezika. Osim toga, likovna kultura bi trebalo da postavi pravilnu estetsku orjentaciju djeci - izdvajanje onoga što je vrijedno od onoga što nije. Nadam se da smo ovim kvizom uspjeli da ponudimo još jedan kvalitetan alat za učenje i da će sama umjetnost zbog toga doprijeti do velikog kruga mladih - rekla je profesorica Ivana Ćupić.

Osim ove igre, agencija Alicorn je ranije tokom godine lansirala i igru "Zanimljiva biologija 2" u okviru serijala obrazovnih video igara. Serijal obrazovnih video igara ima za cilj da mladima kroz interaktivan i zanimljiv način prezentuje školsko gradivo iz predmeta biologija, likovna kultura i filozofija, ali i da obrazovnom sistemu i predavačima ponudi alat za praćenje napretka znanja učenika tokom godine.

- Pozitivne reakcije nakon lansiranja igre "Zanimljiva biologija 2" dale su nam vjetar u leđa da nastavimo sa naporima da mladima ponudimo novi i drugačiji edukativni sadržaj. Posebno značajnu povratnu informaciju dali su nam profesori sa kojima smo u prethodnom periodu sarađivali kako bismo kreirane igre mogli da uskladimo sa njihovim i potrebama učenika. Kroz pokretanje ovakvih inovacija u Crnoj Gori, očekujemo da tokom naredne godine ponudimo slična rješenja regionalnim obrazovnim sistemima - kazala je Sanja Gardašević, izvršna direktorica kompanije Alicorn.

Pomenuti serijal obrazovnih video igara je nastao kao rezultat podrške Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja u okviru dodijeljenih grantova za ranu fazu razvoja startapova. Dodijeljeni grant je iskorišćen za jačanje kapaciteta kompanije Alicorn za razvoj video igara, a daljim angažmanom tima u domenu razvoja obrazovnih video igara, cilj je da Crna Gora postane prepoznata po sopstvenim, unikatnim naporima da digitalne tehnologije i video igre iskoristi u obrazovanju.

U narednom periodu će biti lansirana i treća video igra na temu filozofije za učenike srednjih škola.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.