NavMenu

Podgoričko naselje Zagorič dobija novi park - Planirano uređenje staza, multifunkcionalnog igrališta i urbanog mobilijara

Izvor: eKapija Petak, 05.08.2022. 15:05
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/podgorica.me)
U toku su radovi na uređenju još jedne zelene površine u podgoričkom naselju Zagorič.

Ekipe gradskih preduzeća Komunalne usluge d.o.o. i Zelenilo d.o.o. su na terenu gdje su započeli sa izvođenjem radova na izgradnji nove javne rasvjete, kao i različitih sadržaja koji će građanima biti dostupni na ovoj lokaciji. U pitanju je površina od 6.600 m2 u ulici Ludvika Kube, a projekat podrazumijeva izgradnju šetnih staza, multifunkcionalnog igrališta za djecu, kao i ugradnju urbanog mobilijara.

Na ovom prostoru biće postavljeno 20 parkovskih klupa, osam korpi za otpatke, kao i 20 stubova nove javne rasvjeta. Osim toga, park će imati 114 stabala drveća i ugrađen hidrosistem, kao i veoma raznoliko pejzažno uređenje sa 150m žive ograde, 36 komada žbunja i perena i travnjak na površini od 4.300 m2, saopšteno je iz Glavnog Grada.


Vrijednost radova je 136.356 EUR, a sam projekat značiće mnogo, ne samo za stanovnike Zagoriča, već i za sve građane Podgorice, dodaje se.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.