NavMenu

Ruska kompanija Beluga novi vlasnik dijela Neksana - Najavljene investicije od 50 mil EUR i zapošljavanje 300 ljudi

Izvor: Mina Ponedjeljak, 01.08.2022. 13:43
Komentari
Podeli
Beluga će u Nikšiću proizvoditi votku, džin i likere (Foto: Pixabay.com/DanaTentis)Beluga će u Nikšiću proizvoditi votku, džin i likere
Vlasnik brenda Beluga, Aleksandar Mećetin, koji je kupio dio nikšićkog Neksana, investiraće u pogone i infastrukturu firme 50 mil EUR, a planirano je zapošljavanje 300 radnika.

Na današnjoj konferenciji za novinare je saopšteno da će pogoni u Nikšiću proizvoditi jaka pića, votku, džin, liker i rum, prenosi portal RTCG.

Kompanija Beluga jedna je od najvećih u Rusiji za proizvodnju alkoholnih pića, a danas je u Nikšiću potpisan kupoprodajni ugovor kojem su prisustvovali i ministri ekonomskog razvoja i finansija, Goran Đurović i Aleksandar Damjanović.

Biznismen i vlasnik Neksana, Miograd Davidović, kazao je da je ovo istorijski početak u pravljenju globalnog biznisa.

- Dolazak velike kompanije u Crnu Goru predstavlja vaskrsenje Nikšića u svakom pogledu, a i za ovih 300 porodica mnogo znači. Ovo će dati veliki zamajac i Nikšiću i Crnoj Gori. Velike kompanije prave velike benefite i za druge grane privrede, u trasportu, špediciji, carini, lučkim poslovima i svim zavisnim kompanijama koje će sarađivati sa ovom firmom - kazao je Davidović.

On je dodao da očekuju da izvoz bude veći nego što je danas ukupni Crne Gore.

- Mi se selimo u drugu kompaniju i imamo namjeru da aktiviramo nekoliko firmi iz ovog biznisa. Imamo dvije fabrike koje će brzo startovati, a očekujemo da ćemo uskoro preuzeti i Željezaru - poručio je Davidović.

Đurović je rekao da ima još zainteresovanih za proizvodnju alkoholnih pića i da vjeruje da će pokretanje ovog biznisa dati benefite u kratkom roku.

- Fokusirajmo se na ekonomiju i zbog toga smo danas tu, jer nam je prioritet ekonomija - kazao je Đurović.

Damjanović je naveo da će se Vlada truditi se da stvori svi uslove za institucionalnu podršku kompaniji.

Cilj je, kako je kazao, da se napravi ozbiljna sinergija države i poslovnih partnera.

- Crna Gora je do sada bila poznata po dva brenda što se tiče proizvodnje alkoholnih pića, jedno je nikšićko pivo i vino Plantaža. Evo i trećeg u proizvodnji jakih alkoholnih pića, koji znači ne samo konkretne benefite nego i ozbiljan marketing koji nam treba - rekao je Damjanović.

On je kazao da se sa aspekta finansija raduju, jer će ova firma doprinijeti državnom i lokalnom budžetu.

- Očekujemo uspješnu priču - poručio je Damjanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.