NavMenu

U blizini ski staze u Kolašinu gradiće se kondo hotel sa 4* - Investicija vrijedna 8,7 mil EUR, otvaranje krajem 2025.

Izvor: eKapija Petak, 29.07.2022. 06:53
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Synthesis architecure&design)
Kompanija Ski resort - Kolašin 1450 planira izgradnju hotela B po kondo modelu poslovanja, a u ovu investiciju biće uloženo 8,7 mil EUR. Prema biznis planu, izgradnja hotela biće završena do kraja novembra 2025, a otvaranje je planirano do kraja iste godine. Ova investicija uvrštena na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

- Prihvaćena je prijava privrednog društva Ski resort - Kolašin 1450 sa sjedištem u Kolašinu, od 6. jula 2022. godine po kojoj je u neposrednoj blizini ski staze, planirana izgradnja hotela kategorije 4 zvjezdice po kondo modelu poslovanja, sa 77 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 8,7 mil EUR - navedeno je u obrazloženju odluke.

Namjera investitora je da u okviru hotela otvori 52 nova radna mjesta.

Shodno biznis planu predviđeno je da na tržištu bude ponuđeno 60% jedinica, odnosno 46 smještajnih jedinica, po minimalnoj cijeni od 3.800 EUR po m2.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Synthesis architecure&design)
Kada je riječ o prihodima od prodaje smještajnih jedinica, projektovani su za period prve tri godine realizacije projekta, odnosno tokom faze izgradnje, i predstavljaju razliku između prodajne cijene smještajne jedinice i iznosa investiranog u njihovu izgradnju.

- U skladu sa tim, prihodi su projektovani na 1,36 mil EUR u prvoj, 2,44 miliona u drugoj, te 1,63 mil EUR u trećoj godini realizacije projekta. Takođe, važno je napomenuti da investitor ističe da cjenovnu politiku nije formirao na osnovu uticaja Posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, već koristeći se analizom tržišnih pokazatelja - navodi se u informaciji koja je usvojena na poslednjoj sjednici Vlade.

Prema navodima iz Biznis plana, realizacija projekta ne zahtijeva angažovanje kreditnih sredstava, odnosno biće finansirana sopstvenim sredstvima investitora. U cilju obezbjeđivanja investicije dostavljena je bankarska garancija u iznosu od milion eura, izdata od strane Adriatic banke na iznos koji je predviđen odlukom i javnim pozivom.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Synthesis architecure&design)
U dinamičkom planu navedeno je da će se realizacija investicije sprovesti kroz najduže sedam polugodišta.

- Takođe, predviđeno da će kompletni radovi biti završeni najkasnije do 30. novembra 2025. godine, a otvaranje hotela je planirano za kraj 2025. godine. što je u skladu sa rokom važenja bankarske garancije koja ističe tridesetog dana od dana kada kompanija dostavi Vladi Crne Gore potvrdu potpisanu od strane kontrolora investicije da je ispunila sve obaveze iz biznis plana i dinamičkog plana, odnosno najkasnije 31. decembra 2025. godine - navodi se u Vladinom saopštenju.

Prema projekcijama iz biznis plana, investicija bi trebalo da se otplati u osmoj godini projekta, odnosno u petoj godini poslovanja hotela.

Podsjetimo, eKapija je i ranije pisala o ovom projektu kompanije Ski resort - Kolašin 1450 koja planira da u okviru U okviru kompleksa gradi četiri objekta označena kao hoteli B, C, D i E. Investitor je u aprilu prošle godine dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje hotela B.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.