NavMenu

Tivat dobija novi kompleks sa apartmanima i poslovnim prostorima - Na povučenim spratovima planirane krovne bašte, bazeni i terase (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 22.07.2022. 10:09
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Business Art/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija Sotko Montenegro iz Tivta planira izgradnju stamebno-poslovnog objekta u tom gradu, koji će biti smještan u okviru područja Arsenal, na urbanističkim parcelama UP 2-8, UP 2-9, UP 2-10, UP 2-11, DSL Arsenal.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju za čiiju izradu je bio zadužen studio Business Art iz Podgorice, a koje je dobilo i saglasnost glavnog državnog arhitekte, u sklopu objekta su projektovani stambeni prostori, odnosno apartmani na višim etažama, kao i javni dio sa lokalima u zoni prizemlja. Garažni, servisni i tehnički prostori smješteni su u dvije podrumske etaže.

U dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma navodi se da je čitavo prizemlje natkriveno je tremom - portikom, kako bi boravak u spoljašnjem prostoru u ovim mediteranskim uslovima bio maksimalno udoban. Trem sa kolonadama predstavlja bazis iz kojeg izrasta čitav kompleks.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Business Art/Idejno rješenje/Printscreen)
Objekat će imati dvije podzemne etaže, prizemlje i pet spratova.

Podzemna garaža prostire se ispod čitavog kompleksa, a rampa ka njoj smještena je kod kolske saobraćajnice na početku parcele UP 2-11. U garaži je ostvareno 57 parking mesta, od toga šest za osobe sa posebnim potrebama. U okvru urbanističke parcele na nivou prizemlja, nije predviđeno parkiranje vozila.

U prizemlju, iza portika sa kolonadama, nalaze se poslovni i prodajni prostori. U prizemlju se takođe, sa strane kolske saobraćajnice, nalaze i glavni ulazi u apartmantske sadržaje. Uz glavni ulaz smješteni su i sadržaji kao što su portirnica i odmorište.

Na višim etažama nalaze se apartmanske jedinice, od jednosobnih do petosobnih. Ukupan broj smještajnih jedinica je 49, od čega su 26 jednosobnih, 20 dvosobnih, dva trosobna, te jedan petosoban apartman.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Business Art/Idejno rješenje/Printscreen)
Poslednje dvije etaže povučene su u odnosu na osnovne fasadne ravni, i horizontalno se obogaćuju raskošnim krovnim baštama, bazenima i terasama.

Uz pomoć vertikalnih komunikacionih jezgara, auto lifta i liftovskog i stepenišnog jezgra, omogućena je dobra funkcionalana veza korisnika sa svim djelovima objekta - apartmanima, servisima, tehničkim prostorijama i magacinima.

Parterno uređenje predviđa zastor kamenih ploča koji prati logiku, savremene principe i visoki standard uređenja kada su u pitanju objekti visoke kategorije. Predviđa se tretiranje određenih djelova drvenim i metalnim oblogama i različitom opremom za oblikovanje prostora – klupe, kandelabri, ugrađena svjetla u podu, informativni elementi, kao i oprema vodenim površinama.


Fotogalerija
Stamebno-poslovni kompleks Tivat
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.