NavMenu

U Hrvatskoj zatvorene prve benzinske pumpe - Razlog nestašica i nedostupnost goriva

Izvor: Telegraf Srijeda, 06.07.2022. 11:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Ben_Kerckx)Ilustracija
U Hrvatskoj su, kako je i najavljeno, zatvorene prve benzinske stanice, otkrio je za HRT Armando Miljavac, koji je zatvorio svoju benzinsku pumpu.

- Morali smo... To je jedno demonstrativno zatvaranje da ljudi shvate da to nije hir, mi smo u velikim problemima. Da ne bude da samo pričamo, htjeli smo da preduzmemo korake koji su neminovni u ovoj situaciji - rekao je on.

Dodao je da je prema njegovim saznanjima zatvoreno još pet-šest pumpi, zbog nedostatka i nedostupnosti goriva, prenosi portal Seebiz.

- Na tržištu nema dovoljnih količina goriva, nismo ih ni dosad imali. Mi smo kao firma dobijali 50% potrebnih količina. Bojimo se da sve ovo neće dobro završiti i da će biti poremećaja na tržištu - naglasio je Miljavac.

Naveo je da se upkos vladinom fiksiranju cijena goriva i dalje posluje s osjetnim gubitkom.

- Naš problem je što mi to (gubitak) pravimo već devet mjeseci. Radimo s maržama koje nisu dovoljne za pokrivanje troškova, a sad više nemamo ni novca. Jednostavno nemamo gdje - zaključio je on, prenosi sajt Telegraf biznis.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.