NavMenu

Odluka o Željezari do kraja nedelje - Davidović do petka čeka odgovor EPCG i Tosyali grupe

Izvor: Mina Srijeda, 06.07.2022. 09:32
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Uslovi pod kojima bi Elektroprivreda (EPCG) isporučivala struju nikšićkoj Željezari, ukoliko biznismen Miodrag Daka Davidović dogovori da kupi fabriku od turske kompanije Tosyali, trebalo bi da budu poznati do petka.

Kako piše Pobjeda, u petak je zakazan novi sastanak radnika Željezare u vezi sa sudbinom te fabrike.

Davidović je podgoričkom listu kazao da, iako mu je prošle sedmice na sastanku sa predsjednikom Borda direktora EPCG, Milutinom Đukanovićem, saopšteno da će mu eventualni uslovi za isporuku struje Željezari biti prezentovani početkom ove sedmice, te informacije još nema, jer mu je rečeno da će se o tom pitanju morati izjasniti Bord.

On je dodao da je i do petka spreman da čeka da mu Turci konačno saopšte svoju ponudu za prodaju fabrike, imajući u vidu da su tokom nedavne posjete crnogorskoj vladi iskazali volju da koriguju prvobitno ponuđenu cijenu od 25 mil EUR.

Davidović je inicijalno bio spreman da fabriku kupi za 15,1 mil EUR, za koliko su je Turci prije deceniju kupili od države, ali će se konačno izjasniti kada od njih stigne zvanična ponuda.

- Čekamo do petka, ako bude dogovora, bude, ako ne, imamo mi šta da radimo - poručio je Davidović.

Sastanak bi u petak kod premijera Dritana Abazovića trebalo da bude održan prije sjednice Vlade.

Prošlog petka radnici Željezare su izašli zadovoljni sa sastanka, jer je, kako su kazali, država stala iz njih.

Na izraženu spremnost Vlade da uđe u vlasničku strukturu Željezare, Davidović je bio uzdržan navodeći da je to za sada "na dugom štapu", ali je ukazao da bi radije, ako to bude moguće, kompaniju vodio samostalno.

Abazović je prethodno pomenuo da ima još zainteresovanih investitora, ne otkrivajući o kome je riječ, ali istovremeno najavio podršku Davidoviću, ukoliko uspije da se dogovori sa Turcima.

Ocijenio je da cijena od 25 miliona možda i nije toliko visoka, da nijesu neophodne ogromne investicije da bi se Željezara ponovo vratila u pogon, imajući u vidu da je Tosčelik, prema njegovim riječima, načinom rada narušio ovu kompaniju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.